Sju rätt ska det bli – inget annat

TRAV

Problemet var inte att hitta spikar, utan att välja en eller två bland fem fullt tänkbara.

Uppgiften kändes jobbig.

Så jag tog fram tärningarna och slog några gånger.

Nä, skojar bara. Lösningen är given.

Micke Nybrink

Viktigast när det är jackpott är att se till att få sju rätt, inget annat. Det är alltid överbetalt och nu är det alltså dubbeljackpott.

I V75-1 kan man nöja sig med streck för Stanley Bar, det gör många och jag har egentligen inte så mycket att invända. Hästen var ju rysligt bra senast och det troliga är att han vänder ut och in på motståndet igen. Men han har ju straffat ut sig med galopp förr och jag vill inte spricka direkt. Det är nämligen fantastiskt trist. Med Loverboy Pellini (spets), Peasant Gallant (rygg ledaren), kryddat med ständige luringen Lobster känner jag mig trygg.

Tjänstefel att inte gardera

Super Qui (V75-2) är också en häst man skulle kunna spika. Han har inte varit i närheten av förlust på slutet. Nu står det dödens i programmet men så bra som han varit blir jag inte förvånad om han vinner lätt ändå. Spika då, för fasen, säger hjärtat. Är du inte klok, svarar hjärnan. Och ja, på något sätt är det tjänstefel att inte gardera i den här situationen.

Lukas Lupin tar ledningen i guld och sen händer? inget. Singelstrecket är givet. Hästen har få brister och det givna loppscenariot är att värste motståndaren General du Lupin tvingas fram i dödens. Och när såg ni Örjan Kihlström pressa som en tok? Det är i alla fall extremt ovanligt. Nej, Lukas vinner säkert, Generalen blir lika säker tvåa.

I lördags singlade jag Ligne Droite och han var bättre än någonsin. I värmningen speedade han till och med! Annars är han ju mest känd för att aldrig stanna, bara mala ner allt utan pardon i 1.15-tempo. Tre varv nu i V75-4 gynnar honom kraftigt och jag hörde att Ligne Droite gapskrattade när Timo Nurmos visade honom startlistan. Nurmos skrattade visst han också, Kontio bara log. Spik.

V75-5 garderar jag stenhårt och varningarna heter Foreign Trade och Special Cat.

Bra Banker

Det var målfoto mellan Lukas Lupin och Jewish Banker (V75-6). Vem av dem jag skulle lämna ensam alltså. Jewish borde förstås också vinna, senast var han ju hemsk. Men det kändes ändå lite olustigt med Solvallaförlusterna och hetsigheten. Gift to Europe är också en kanon och Tequliqracing Rose kan massor.

Sista är som femte, eller rent av ännu svårare. Rysaren och DD-draget bör vara Taylor Boko (9 %). Nu får han smyga. ”Stig-Erik” som storstädare?