Duellen på V86: ”Jag tror min häst vinner”

Uppdaterad 2018-02-22 | Publicerad 2018-02-20

Rauno Pöllänen och Stefan Öhman är bägge optimistiska inför V86–8

Under onsdagen kan det bli en häftig duell – på V86.

Det mellan Rauno Pöllänens Västerbo Grosbois och Stefan Öhmans Titan Brodde.

– Jag har bra känsla, säger Rauno Pöllänen.

– Innerst inne så tror jag min häst vinner, säger Stefan Öhman.

Under onsdagen avgörs V86-tävlingarna på Jägersro i Malmö och på Solvalla i Stockholm.

Den sexårige valacken Titan Brodde, som jagar sin åttonde seger i den tolfte starten för Eskilstunaamatören Stefan Öhman, spelas till en av V86-omgångens största favoriter.

Men, han verkar stöta på patrull. Gävletränaren Rauno Pöllänen är segerviss med Västerbo Grosbois och det kan bli en sevärd duell i V86-avslutningen.

”Vill ge honom chansen”

5 Västerbo Grosbois (V86-8) har sedan han kom till Rauno Pöllänen oftast körts i ryggar, men nu anser proffstränaren att det är läge att prova någonting annat.

– Innan han kom till mig så tyckte jag att han hade dålig skalle, men han har fått bättre och bättre självförtroende och jag tycker det blivit så mycket bättre så jag vågar prova, säger Rauno Pöllänen och fortsätter:

– Jag har tänkt att jag ska prova köra honom i ledningen den här gången, det är dags nu och jag vill ge honom möjligheten.

Vad har du för känsla kring segerchansen?

– Han har gjort det bra i varje start på slutet och formen sitter där, och möjligheterna finns. Man vet aldrig hur bra de andra är, men han känns så pass fin för dagen att jag tror på honom och jag har bra känsla för min häst.

”Femstjärnig insats”

Men Västerbo Grosbois och Rauno Pöllänen lär inte få  styra och ställa framme i ledningen, det tänker Stefan Öhmans 8 Titan Brodde (V86-8) se till.

– Utgångsläget är ju som det är men Örjan Kihlström provar säkert framåt, jag har svårt att tänka mig något annat, säger Stefan Öhman.

Titan Brodde var senast tillbaka efter några månaders uppehåll och vann direkt.

– Han var fantastiskt bra då, man ser så dåligt från staketet där jag stod under loppet, men när jag tittade om loppet när jag kom hem så tycker jag att det var en femstjärnig insats, han var superfin.

Hur känns han efter det loppet?

– Han är mycket piggare och alertare i jobben och det känns verkligen att han gått framåt med det loppet i kroppen och innerst inne så tror jag att han vinner det här loppet.

Följ ämnen i artikeln