Pensionären lever på att spela hästar

TRAV

Pensionären Göran Andersson lever på spel.

Genom åren har han satsat ofantliga summor på trav – men också spelat in över 100 miljoner kronor.

På lördag går V75 på hemmabanan Jägersro.

– Det ser ut som en rolig omgång, säger han.

Foto: Göran ”Mac” Andersson.

Göran Andersson, eller ”Mac” som han kallas i spelkretsar, har vigt sitt liv åt travsporten. Den tidigare gymnastikläraren är en stor spelare och han har spelat regelbundet sedan 1956. Nu lever pensionären på spel, men vill betona att det inte är någon dans på rosor. ”Mac” har visserligen spelat in över 100 miljoner kronor, men han har också satsat stora pengar.

– Det har gått väldigt bra men jag har också haft en hög omsättning. Sedan är jag inte själv som spelar utan vi kör flera olika bolag med andra personer. Bland annat är min son Markus med och vi köper in oss i varandras system, säger Göran Andersson.

Hur går spelandet?

– Jodå. Men i går missade jag sex rätt, det grämer jag mig för än. Det gav 100 000 kronor och det var slarvigt att jag inte satte den. De pengarna hade räckt i en vecka, skämtar ”Mac”.

Är du plus i år?

– Ja, ungefär.

”Överlägsen”

På lördag körs V75-tävlingarna på Göran Anderssons hemmabana Jägersro. ”Mac” har komponerat ett system till Trav365:s läsare.

– Det ser ut som en rolig omgång på förhand. Jag garderar Åke Svanstedts Perfect Toll i första, men om den fungerar på topp är den hästen överlägsen.