– Besviken om han inte vinner

Publicerad 2012-02-07

De förvandlar skadade hästar till segermaskiner.

Nu har far och son Hesselgren en ny stjärna på gång.

På onsdag startar Vector du Ling på V86 – och familjen lovar seger.

– Som han känns i jobben kan han inte förlora, säger Anders Hesselgren.

Lasse och Anders Hesselgren, amatörer på Solvalla, har under de senaste månaderna fått stora rubriker då de firat framgångar med elvaårige Jasper Lane som tagit flera V75-segrar. Hästen har i familjens träning blivit fräschare och starkare i sina ben – vilket gjort att framgångarna kommit.

Efter Jasper Lanes segrar har intresset för stallet väckts och på onsdag startar ett högintressant nyförvärv på Solvalla. I V86-2 startar segermaskinen Vector du Ling som tidigare tränats av Timo Nurmos. Hästen har på 16 starter vunnit nio lopp och tjänat över 700 000 kronor.

Hästen är åtta år gammal och har varit enormt skadedrabbad genom sin karriär. De gånger hästen stått på fyra fräscha ben har det blivit seger – men tack vare alla skador har hästen inte gått så långt som många från början trodde.

”Besviken om han inte vinner”

Men ska man tro Anders Hesselgren kommer hästen rada upp segrar i sin nya regi. Familjen har haft hästen i några månader, och är lyriska över träningsjobben.

– Han känns helt strålande i jobben och som han känns där kan han inte förlora loppet. Jag blir besviken om han inte vinner, motståndet avskräcker inte och Örjan valde min häst, han vet hur bra han är, säger Anders Hesselgren.

Vad är anledningen till att ni fått Vector du Ling fräsch?

– Vector har fått hovarna fixade och belastningen på frambenen är nu runt 60% lägre än tidigare. Han har svarat galet bra på nya balansen och känns precis hur fin som helst i träningen och man kan nog kalla att han fått Jasper Lane-effekten, säger Anders Hesselgren.