Trav

Välkomna till ”Foppaland”

Av: 

Minimedia

Patrik Fernlund

Foto: KANAL75

TRAV

V86 gör sitt sista stopp på sommarturnén.

I kväll flyttar travet till Foppaland och Solängets travbana.

– Det blir en spännande kväll, det var helt overkligt förra året, säger hockeylegendaren Kent Forsberg som är en given besökare på travbanan i kväll.

Solängets travbana i Örnsköldsvik får äran att arrangera den sista sommaromgången av V86-turnén som varit ute på resande fot i över en månad. Hockeystjärnorna Peter och Kent Forsberg är stadens stora profiler – och nu bjuder Kent Forsberg på en guide till sin hemstad och Solängets travbana.

– Jag tycker att man ska ta en promenad nere vid hamnen i det fina vädret, där nere är det jättefint. Sen kan man fara ut till Veckefjärdens golfbana och äta en god matbit innan travet. Där ifrån är det jättefin utsikt och man ser ut över travbanan, säger Kent Forsberg.

Hur känns det att V86 kommer på besök?

– Det ska bli roligt, absolut. Det är bra, nästan 100 procent. 100 procent vore det om alla banor fick V75, de är lite snåla med det tycker jag. Som det är nu får Solänget turas om med Dannero att köra V75, det tycker jag är fel. Har man V75 i Norge och i Finland borde man ha det på de andra banorna också. Det är småbanorna som lever upp på sommaren, det är ett bra folknöje att gå på trav och man får se bra tävlingar när man nu lagt ut V86 på lite mindre banor. De stora tränarna kommer och det är bättre hästar, det drar intresse.

”Då steg pulsen”

Kent Forsberg är en given besökare på travet i kväll. Däremot får han inte sällskap av sonen Peter som är bortrest. Stjärnorna äger Real de Rabut som startar i kvällens huvudlopp, Silverörnen. Ett lopp som hästen skrällvann förra året – och Kent Forsberg hoppas på en repris.

– Han vann till 14 gånger pengarna förra året, det var otippat. Det var lite overkligt, jag trodde inte på det själv. När han kom på utsidan av Marshland steg pulsen, det var fantastiskt.

Vad tror du om kvällens lopp?

– Det ser tufft ut men han har fått ett bra spår och jag hoppas att han kan vara med där framme någonstans. Han har haft lite bekymmer med skador och så där och han kanske har fått för lite lopp för att vara på topp men trots det har vi förhoppningar. Han har bra lungkapacitet och Robert Bergh (tränaren) tycker att han utvecklats och blivit rappare. Kan han gå en 1.11-tid är han med där framme. Man ska absolut inte spika, men har man råd med några streck kan man ta med honom.

Har du några speltips till kvällens lopp?

– Nej, det har jag inte. Jag är dålig på att spela, så jag ska inte dela med mig av några tips. Det går inte bra på spelet, men jag spelar inte så mycket. Jag har inte vunnit några större summor men i kväll kommer jag spela en Dagens Dubbel med min häst, säger Kent Forsberg till Trav365.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!