Baren är öppen igen, kör på Tarzan-spikar

TRAV

Micke Nybrinks krönika med V75-tipsen

Hur länge ska partyt pågå?

När kommer baksmällan?

Inte redan i morgon, väl?

Jag spelar på att Tarzans bar är öppen en lördag till.

Stefan Melander och Catarina Lundströms flyt forsätter. I onsdags på Solvalla var det ingen segerfest men två av deras hästar fixade korsdrag i kuponghögen i en annars favoritbetonad V86-omgång.

Det är som om vi spelare inte fattat att de kan vinna när som helst med vad som helst. Egentligen ska man börja allt spel med att strecka Melander/Lundström-hästar. Sen kan man plocka med Svanstedts – efter det har man väl fem, sex rätt?

V75 på Bergsåker bjuder på fin sport men kanske inte världens roligaste V75-omgång? Jag lämnar i alla fall skottkärran hemma. Det är knappast tal om miljonutdelning.

Positiva tanken: det är en omgång där jag har chansen, jag kan ­fasen sätta sjuan och plocka ut 50-100 lakan. Sen har jag en ­liten bankrulle att leka med.

Dubblar med Saston

Mr Picolit vann på V75 senast han startade. Det var i början av juni och han var inte bra. Åke Svanstedts topphäst fick segern sedan målettan Carambole P. diskats. Mr Picolit opererades i halsen efter det och gör nu första starten efter ingreppet. Det är ruskigt fin häst, en stjärna och han kan vara klar, trots att han fått stå över tuff träning i en månad.

Jag garderar ändå med Saston. Ja, det är Melander som tränar och jag färgas av det. Men ni kommer väl ihåg vilka fenomenala insatser hästen svarade för i höstas? Jag har fått för mig att han är på väg mot den formen igen. Om Mr Picolit sänker garden är han i svårigheter mot Saston, det är ingen pålle man ska gå i clinch med.

Hallsta Lotus (V75-2) spikar nästan hela Sverige. Det handlar om SM och han möter sig själv. Snudd på boring. Men han har börjat bli lat och divig. Han är som en gammal Real Madrid-stjärna, vill inte gärna svettas eller jobba defensivt. Han fixar frisyren, glänser i ledningen och sen lägger han av sista biten in mot mål. Senast var det alarmerande. Alla fyra i backen.

Ändå kan jag inte förmå mig att gardera. Med vem? Hallsta Lotus vinner trots att han skiter i det sista 100.

Braås Palema (V75-5) är ett av Sveriges ­bästa ston. Hon har toppchans om hon sköter sig och det borde hon göra. Men spår fyra med volt är ändå svårt, hon har galopperat ur ­volten tidigare och Svanstedt varnar för viss galopp­risk.

Många frågor i storloppet

Sundsvall Open Trot (V75-6) är en karamell för oss som älskar trav. Det kommer att bli ett underbart lopp att titta på. Men inget är givet, här är frågorna:

 Kör Åke Svanstedt i spets med ultratalangen Sebastian K. eller släpper han till Amaru Boko och ”bygger skalle/gör en Torvald Palema”?

 Får hyperkapable Caballion travet att stämma ända in i mål?

 Chansar Johnny takter invändigt med Sanity, i rygg på Sebastian K.?

Kör Bergh på speed eller styrka med Nahar? Den hästen har ju två vapen numera. 1.07 sista 700 i Östersund …

Jag passar på alla frågor och kör på känsla. Frictions insats på Solvalla var overkligt bra. Jag har tittat om på loppet flera gånger och inser att Melander aldrig körde. Det var otäckt bra. Så bra att jag (typ) köper grisen i säcken och spikar.

Sista är INTE svårt. I alla fall inte om Tidied Accelerator är lika bra som senast. Den prestationen igen och han vinner med 20 meter.