Trav

Sportbladets V75-tips

TRAV

Här är Sportbladets V75-tips till lördagens tävlingar på Axevallas travbana.

Den här veckan tippar Sportbladets expert Per Nicklasson.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

V75-1

Loppet

Öppet då det mycket väl kan bli hårdkörning.

Tipsettan

Henke Diablo vann från spets senast. Hårdare emot nu men om han inte blir överfallen i front kan det mycket väl hålla ända hem igen.

Motbuden

Ardi Boko vann på mycket bra sätt på vass tid senast, men det är en sak att göra det i ledningen och en annan att göra det i spåren. Stormysky räckte inte riktigt i Sprinter­mästaren ­senast men blir intressant att följa nu. Luringen ­Palema rankas upp på läget. Kalypso Face rankas ner på läget. Är dock ruskigt formstark.

Skrällbudet

Borga Baron är så startsnabb att han kan hitta en vettig position trots allt.

Spetsbudet

Om alla gasar från start som de har häst till kan det bli rena vilda västern. De flesta brukar ändå sansa sig och därför tror vi att Henke Diablo har bra chans att hålla spets.

! Statistik­vinnaren

Truculent.

V75-2

Loppet

Jämnt lopp, fast med klart plus för vår tipsetta.

Tipsettan

Starka Uranium har verkligen fått det att stämma på slutet med tre raka segrar. Nu får hon proffskusk i sulkyn men det är inte så säkert att det är ett plus, för där proffskuskar misslyckats med Uranium tidigare har alltså en amatörkusk tre raka med henne.

Motbuden

Sir Lexington har visat hög kapacitet för klassen i år. Näst senast testade han lång distans men fick då ­inte till det och det går inte att dra några slutsatser över hans distansförmåga baserat på den starten.

Skrällbudet

Ernst Hugo har aldrig vunnit, men det vete tusan om han inte gör det snart.

Spetsbudet

Ouzo har bra spetschans. Släppte i lördags. Taktiken nu? Sir Lexington från springspår den som får överta om Ouzo vill släppa?

! Statistik­vinnaren

Power M.S..

V75-3

Loppet

Storloppssäsongen är i full gång, vilket gör att klassen på gulddivisionsloppen blir lägre.

Tipsettan

Man måste ­beundra Spring Erom som trots att han stoppats upp av skador och sällan ser hundraprocentigt fräsch alltid kommer ut och kämpar till ­sista blodsdroppen – på det sättet är han ­lite av travets David ­Ferrer. Åttonde­spåret ­bakom bilen är såklart ­inte optimalt men spelar mindre roll för Spring Erom än de flesta hästar eftersom det ändå oftast är på slut­rundan som han kliver in i handlingen.

Motbuden

Pitch Command har inte riktigt fått till det i de senaste starterna men har han fortsatt sett fin ut så vi tror att formen sitter. Nahar är nog den bästa långdistansaren men innerspår är inte bra för honom då han inte kan hålla ledningen. Kuskens taktik blir nog att hitta ut för att så tidigt som möjligt avancera. Om Nahar står på benen är han bra nog att vinna från alla positioner. Vi nöjer oss med tre streck men har svårt att helt avfärda någon. På vårt chanssystem ratar vi de tre sistarankade hästarna.

Skrällbudet

Nestor Go on Pale gör det fortsatt mycket bra och nu tycks formen åter vara på väg upp.

Spetsbudet

Inte helt lätt men i kraft av spåret Express Type?

! Statistik­vinnaren

Spring Erom.

V75-4

Loppet

Trevligt treåringslopp.

Tipsettan

Noble Knight vann ett halvstort lopp förra tordsdagen mot aningen hårdare motstånd än vad som nu bjuds. Det här loppet är knappast hans viktigaste för året och med tanke på vem som kör tror vi att han får en ganska snäll resa på vägen. Noble Knight är framförallt en bra spurtare och Axevallas långa upplopp gynnar honom men risken finns ändå att det blir svårt att plocka in alla längder ifall det skulle gå sakta i täten.

Motbuden

Mosaique Face har börjat karriären på bästa sätt och är ovanligt jämn för att komma från det stall han gör. Han har visat att han går från alla positioner. ­Santiago Wibb gjorde ett mycket bra lopp senast men att stå tillägg på bra hästar var precis som förväntat lite för tufft. Nu har han spetsläge och skulle han lyckas hålla ledningen blir han svårpasserad.

Skrällbudet

Vi skrev tidigt att Mellby Amiral visar otroligt fin uppfattning men knappt hann bläcket torka innan Mellby Amiral inledde en lång period av galopper. Nu är han på rätt väg igen och blir intressant att följa.

Spetsbudet

Santiago Wibb är rask första biten, sedan är frågan om han kan svara ut Here to Rock F.. Och hur gör i så fall den senare? Släpper till Mellby Ascoli?

! Statistik­vinnaren

Santiago Wibb.

V75-5

Loppet

Stolopp för lärlingar.

Tipsettan

Anastacia Trot har frontat två gånger två från innerspår men i lördags felade hon efter 400 meter. Vill ha, och kan ta revansch.

Motbuden

Lyckliga Lotta kan nog utmana om spets.

Skrällbudet

G.R.Emira?

Spetsbudet

Nummer 1 eller 7?

! Statistik­vinnaren

Anastacia Trot.

V75-6

Loppet

Bästa hästen och spetshästen (?). Räcker normalt långt.

Tipsettan

Är True Advantage topp-fem bland ­stona i Sverige? Intrycket hon gett i de ­senaste starterna gör att frågan känns berättigad. Svårt läge nu då hon riskerar en tung inledning, men är det någon som klarar av det så är det hon.

Motbuden

Montgomery Hill såg fin ut som fastlåst i samma lopp som True Advantage senast. Han är vår spets­favorit och säljer sig dyrt från den positionen.

Skrällbudet

Indigo Broline har det perfekta läget.

Spetsbudet

Indigo Broline är snabb ut och skulle kunna ­vara den som kan ställa till det för Montgomery Hill i spetsstriden. Den senare är dock vår klara favorit. Vad gör Armando Kievitshof – körs hårt för ledningen som brukligt är för hans del?

! Statistik­vinnaren

Indigo Broline.

V75-7

Loppet

Vårt stora drag i omgången återfinns här.

Tipsettan

Sigurd Speed är mycket startsnabb och även om det finns startsnabba hästar utvändigt tror vi inte att någon tar en längd på honom. Får han sedan bestämma en bit bör det bli tufft för de övriga att plocka ner denne mycket form­starke herre.

Motbuden

Med tanke på vad Torgil brukar möta för hästar känns det som om han står väldigt billigt till ­denna gång. Ingen tvekan om att han är den klart bästa ­hästen. Hans värsta fiende är nog i stället spåret som gör att vi chansar och går emot honom.

Skrällbudet

Det finns många i loppet som kan placeras i den här kategorin. Varför inte Leader Tom som knappt gjort ett dåligt lopp den här säsongen.

Spetsbudet

Vi tror på Sigurd Speed, kan inte göra annat.

! Statistik­vinnaren

Spinnaker.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!