Trav

Kan tjäna 9 milj – på 5 månader

Av: 

Minimedia

Kanal75

Madeleine Brohlin

TRAV

Commander Crowes makalösa segertåg kan fortsätta – så ser planen ut

Commander Crowe vinner storlopp efter storlopp.

Efter segern i Elitloppet är siktet inställt mot att ta hem UET Master Series med 2 miljoner till vinnaren.

– Om - peppar, peppar - allt står rätt till med hästen blir det först Kouvola i Finland och sedan Forus Open i Norge, säger ägaren Calle Wihlborg till Kanal 75.

Commander Crowe tog hem Elitloppet 2012 och sprang in 3 miljoner kronor till sina ägare. Innan det vann hästen Olympiatravet på Åby och Oslo Grand Prix på Bjerke.

Nu har hästen lämnat Sverige för den här gången och är tillbaka i Frankrike igen.

Nu siktar kretsen runt hästen mot storloppen i Norden.

Först är planerna att hästen går ut i det finska storloppet Kymi Grand Prix den 16 juni. Efter det väntar Forus Open i Norge den 1 juli.

Avslutar i Kanada

I och med framgångarna i storloppen har hästen ledningen i den nya storloppsserien UET Master Series. En serie där de främsta hästarna möts i en final i på Solvalla med två miljoner kronor till vinnaren.

– Vi försöker sikta in oss på den här UET-cirkusen och utöver Kymi och Forus har vi även pratat om Hugo Åbergs Memorial på min hemmabana Jägersro. Där har vi varit med två gånger och då har det gått åt skogen, så det vore kul att visa upp en bra häst där en gång också. Sedan siktar vi på finalen i Stockholm och om hästen fortfarande är bra och har form efter det avslutar vi säsongen i Kanada (Breeders Crown) i oktober, berättar Calle Wihlborg för Kanal 75.

Hittills i år har Commander Crower tjänat 6 604 271 kronor på sex starter. Tar hästen hem resten av storloppen som han går ut i springer han in cirka nio miljoner ytterligare till sina ägare.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!