Trav

Kocken spelade in 12 miljoner

Av: 

Minimedia

Patrik Fernlund

Foto: ANDREAS BARDELL/ Felipe MORALES

TRAV

Kocken Cindie, 30, är hela Ljungskiles hjälte för tillfället.

Hon gjorde andelsspelet hos Servicebutiken Mitt I Prick – fixade 750 000 kronor till 16 stamkunder på V75.

– Det är som en saga, man tror inte att det är sant, säger Anders Andersson som driver den lilla butiken.

Lördagens V75-omgång på Bergsåker blev mycket svårlöst. Förra årets omgång gav miljonutdelning, och precis så blev det i år också. Efter Panne de Moteurs seger i V75-7 återstod endast två system med alla rätt.

Utdelningen: 7 248 030 kronor.

Båda de vinnande systemen var andelssystem, och Servicebutiken Mitt I Prick hade sålt 16 andelar på ett system som hade sju rätt vilket gav dem en vinst på 12 113 425 kronor.

”Chockad”

Det innebär att 16 glada kunder fick 757 000 kronor var och den stora hjälten i hela den magiska historien är kocken Cindie, 30 år. Cindie jobbar hos Servicebutiken Mitt I Prick som drivs av Anders Andersson och just nu är Cindie sjukskriven då hon i veckan råkade ut för en mindre allvarlig olycka som gjorde att hon ej kan jobba. Trots det knåpade hon ihop systemet som kostade 1 130 kronor. Systemet innehöll två spikar, Västerbo Highflyer och Månprinsen A.M.. Egentligen skulle hon bara haft med Nahar och Sebastian K. i den avslutande avdelningen, men som den kock hon är ville hon ha med Panne de Moteur och på så sätt spelade hon in miljonerna till Ljungskile.

När Trav365 når butiksägare när han smått chockad.

– Jag har precis fått beskedet och jag är chockad, det finns liksom inte. Det är bara en sådan grej vi drömmer om att vinna och det sjukaste är att någon i min butik vann en miljon kronor på Lotto i onsdags och alla undrar nu vet det är. Nu vinner 16 stamkunder 750 000 kronor var på V75, det är obegripligt och butikens namn passar rätt så bra in på den här veckan, säger Andersson.

Hade du och kocken Cindie en andel var?

– Nej, det tråkiga var att ingen av oss hade någon andel men jag misstänker att vinnarna kommer ge henne lite pengar och massor av kramar. Det är många gamla människor som varit med och vunnit, och det är otroligt kul. Det är som en saga.

”Utklassade de andra”

Den andra miljonvinsten gick till Sundsvall där 14 andelsspelare hos City Gross fick dela på 10 582 916 kronor. Hasse Svennehed, pr-chef på ATG, säger så här om miljonvinsterna.

– Denna gång utklassade två andelssystem de andra och andelsspel är en väldigt stark produkt där många är engagerade och skickliga. Det är inte alltid så svårt att bli miljonär på V75, det kan räcka med att gå runt hörnet till sin favoritkiosk och köpa sig en andel på V75. Många går gärna till sitt favoritombud och får den sociala biten också och har man inte vunnit så ska man inte ge upp, säger Svennhed till Trav365.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!