Trav

Då lottas Elitloppet

TRAV

Profilerna på plats i Kungsträdgården

Kungsträdgården i Stockholm fylls av hästar på söndag.

Små och stora travare och galoppörer kommer att rama in familjedagen och lottningen av startspåren i Elitloppet på Solvalla.

Små och stora kuskar i Kungsträdgården i fjol då elitloppskusken Erik Adielsson fanns på plats.
Små och stora kuskar i Kungsträdgården i fjol då elitloppskusken Erik Adielsson fanns på plats.

16 av världens bästa hästar i Solvallas Internationella Elitlopp får sina startspår i Kungsträdgården under söndagseftermiddagen.

Precis som i fjol sker lottningen i offentligheten i en av Stockholms mest populära parker. Men från en handfull ponnys 2013 storsatsar arrangörerna i år på hästar i "Kungsan".

Travarna i Elitloppet kommer inte att finnas på plats. Men väl hästar från Sveriges tre riksanläggningar för hästnäringen: Wången, Strömsholm och Fyinge.

”Vädret verkar bli bra”

Solvalla ställer upp med ponnytravare.

– Solvalla och Elitloppet blir bara en del av evenemanget Hästens dag det här året. Vädret verkar bli bra och givetvis hoppas vi att så många Stockholmsbarn som möjligt ska få chans att bekanta sig med travsporten, säger Fredrik Ekman på Solvalla.

Besökarna får chans att köra och rida på ponnys, se uppvisningar i bland annat frihetsdressyr, besöka stallar och delta i tävlingar. Med flera gratisaktiviteter.

Almenäs på plats

Familjedagen startar 11.00 och håller på till 18.00.

I en tv-studio i parken finns Jessica Almenäs, Per Skoglund och tipsexperten Micke Nybrink som tillsammans med kuskar och tränare ska berätta om vad som kommer att hända på Solvalla kommande helg.

Spårlottningen till Elitloppsförsöken sköts av Svensk Travsports sportchef Petter Johansson och elitloppsgeneralen Tore Fyrand.

Mikael Wikner/Kanal75

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!