Skrällen som kan fixa storvinsten

Publicerad 2014-03-07

Senast Erik Lindegrens stjärna Francais du Gull gästade Färjestad slutade det med V75-seger och vild segeryra.

På lördag kan det vara dags för topphästen att skrälla och bidra till miljonutdelningen.

– Skulle han få ledningen så tror jag att han gör en topprestation, säger tränaren till Trav365.

Erik Lindegren.

På lördag kan det vara dags för Gävletränaren Erik Lindgrens häst Francais du Gull att ta årets första seger då han går ut i gulddivisionen på Färjestad.

Senast Francais du Gull startade på banan var i samband med Unionstravet hösten 2012. Då slutade det med seger – till fem gånger pengarna.

Tränaren själv följde loppet framför datorn på semestern i Turkiet och när hans stjärna vann visste glädjen inga gränser. Bland annat så rök ett bord i segeryran.

”Skrämde sonen”

– Jag kommer ihåg det, jag skrämde sonen min så han blev alldeles rädd. Men så är det, då var jag inte så inne på att han skulle vinna. Jag blev överraskad, förklarar Erik.

På lördag startar hästen med liknande förutsättningar.

Erik Adielsson sitter upp i sulkyn och det kan komma att bli helstängt huvudlag, precis som vid vinsten i Unionsloppet.

– Erik brukar köra ibland när han är ledig. Det är inte så ofta han är ledig, men nu passade det. Dessutom när det är kort distans och högsta klass brukar han få i honom en extra växel från start. Det är läge att sätta upp Adielsson, säger Erik Lindegren och fortsätter:

”Erik får bestämma”

– Erik får bestämma om vi ska köra med helstängt huvudlag, hästen öppnar bra med ett öppet också. Han måste inte ha det stängda för att vara med i spetskörningen, vill Erik ha det, så får han det. Enda nackdelen är att han rusar på lite i ledningen, men är det kort distans så brukar det inte spela någon roll. När han vann Unionsloppet gick han ju otroligt bra för Adielsson. Hästen känns rejält uppåt och jag tror att han kommer göra en toppenprestation. Skulle han få ledningen så tror jag att han gör en toppprestation

Francais du Gull är i skrivande stund spelad till nio V75-procent.