Hultman: Han ska du strecka

Stefan Hultman: ”Kan vinna trots åttondespåret”

Stefan Hultman hoppas på en glad påsk på Romme.

Trots svåra utgångslägen låter Solvallatränaren optimistisk inför söndagens V75. Och bäst låter det om Venkatesh.

– Han är fint inmatchad i klassen och det är en häst med stor kapacitet.

21 segrar på 66 starter innebär en segerprocent på 32. Stefan Hultman har stallet i toppform och med drygt 5,6 miljoner kronor inkört ligger Solvallatränaren även etta i listan över landets vinstrikaste stall.

Prix d’Amerique-vinnaren Maharajah är sliten och står över tävling för avelsarbete just nu. Då har istället Panne de Moteur och Ruhuna Tea klivit fram och båda är obesegrade hittills 2014. En tredje snackhäst, Rolling Stones, årsdebuterar på långfredagen i Eskilstuna.

Påsken är en stor travhelg och på påskdagen, söndag, selar Stefan Hultman ut fyra hästar inom V75-spelet på Romme.

Barfota runt om

Först ut är 7 Ponziopilato Stra (V75-1) som galopperade senast sedan han inte kunnat försvara innerspåret på V75 i Eskilstuna.

- Han hoppade sist utan att vi egentligen inte vet varför. Örjan tyckte att han kändes bra och han värmde bra. Han har gjort så där någon gång tidigare och är inte riktigt att lita på. Men annars tror jag formen är bra på honom. Han var ju väldigt fin näst senast, säger Stefan Hultman.

Gör du någon ändring jämfört med den senaste starten?

– Jag kommer att köra barfota runt om och så funderar jag lite på huvudlaget. Han var som sagt var jättefin näst sist med helstängt. Om det var det som gjorde att han blev lite spänd in i första sväng sist vet jag inte, jag får ta ett snack med Örjan. Men barfota runt om tänkte jag köra.

Fint inmatchad

8 Venkatesh (V75-2) gjorde en utflykt till Gävle senast där han vann och står därmed nästan på kronan perfekt inne i klass II med 199 000 kronor på kontot. Loppet är öppet för hästar som tjänat max 200 000 kronor.

– Spår åtta är inte kul och vi har haft lite otur i tombolan hela dagen, tycker jag. "Venka" är bra. Han är fint inmatchad i klassen och det är en häst med stor kapacitet. Han hade lite problem med infektioner när han gjorde de sämre prestationerna, men nu har han varit riktigt fin på slutet. Han tränar bra också. Jag hoppas han har lite tur nu med positionerna, men han kan gå lite själv och Örjan har lite valmöjligheter beträffande taktiken, säger Stefan Hultman.

"Kanonform"

Efter två startar och mycket positiva insatser från spår 8 bakom bilen har 12 Queasy (V75-6) på nytt ett kämpigt utgångsläge.

– Det var synd på läget. De som såg honom sist på Solvalla..., han var ju ruggigt bra. Han gick drygt 1.09 sista tusen och gick med full fart över mål. Han är i riktig kanonform, men måste ha mycket tur från sådana här lägen. Men jag tycker ändå att man ska ta med honom på kupongen om man tar med några stycken, säger Stefan Hultman.

Trivs på lång distans

Sist ut i Stefan Hultmans kvartett är 10 Random Shot (V75-7) som gör tredje raka starten över 2 640 meter.

– Lång distans passar honom. Han har varit fin i bägge starterna i år. Han var bra i debuten när han satt fast och senast så gick han i ledningen. Han sprang och slog sig på ett knä genom sista sväng, och det var nära att han galopperade där, annars vann han med lite krafter kvar. Vi har fixat till det nu och jag hoppas att han ska vara bättre nu än han var senast, säger Stefan Hultman.

Om vi sammanfattar, vilka av de här fyra ska vi strecka?

– Jag tycker att man ska strecka Venkatesh, han kan vinna trots åttondespåret. Och så skulle jag ta med Queasy i alla fall på kupongen, han är så ruggigt bra just nu. Dom två..., och så kanske man till och med ska ta med Random Shot också.

Lars-Ove Pettersson/Kanal 75

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!