Låter som att Twin’s Fairytail är stenklar

Av: Michael Carlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Grym form, första barfota runt om, har aldrig förlorat från spets och har ett bättre läge än favoriten.

Lars I Nilsson har allvarliga segerplaner med Frans G.

Och sedan låter det på Åke Svanstedt som att Twin’s Fairytail är helt stenklar.

Ringde upp Lars I Nilsson i går. Killen har inte bara gjort ett mycket bra sommarprat utan även ställt sin Frans G. ordentligt i ordning.

”Betydligt bättre spår nu än senast han mötte Kaiser Broline. Full laddning från start och har aldrig förlorat från ledningen. En kämpe av renaste vatten och nu dessutom barfota runt om första gången”.

Lars I är inte den som surrar i nattmössan. Och med tanke på hur Frans G. har sett ut på slutet låg singelstrecket nära till hands.

Han är streckad på 31 procent just nu men jag fegar ändå och garderar med Kaiser Broline. Hästen var grym på första

barfotabalans senast vilket enligt Svanstedt gav en kraftig överväxel. Dessutom hävdar ”Svanen” att 2 640 meter är ett distansplus så jag ser fram emot en härlig fight mellan de båda.

Bara att hamra in spiken

Däremot är det inte ofta man hör Svanstedt blåsa upp och tala sig så varm om en häst som han gjorde med Twin’s Fairytail. Ni kan själva läsa om den i hans krönika här i Sportbladet.

Men när Svanstedt tar ord som klassklättrare i sin mun och hävdar att han hade gett hästen en femma i betyg om den hade haft framspår, så är det bara att hamra in spiken. Hästen har varit okörd i två raka segrar och på en fråga vad Svanstedt skulle säga till Jorma Kontio som kör, sa ”Svanen”:

– Det är bara att köra för seger. Antingen får han köra om de andra mitt i loppet eller göra det slut”.

Jag skrev här förra veckan att jag hade en ”obehaglig känsla att det skulle hända något i kallblodsloppet”. Därför sved det extra mycket att inte ha med jätteskrällen Remelden på nio hästar.

Varit bra på slutet

Däremot tror jag inte på någon smäll­karamell den här veckan. Kallblod­sexperterna skriker om att Hulte Magnus är helt klart, och visst har hästen varit mycket bra på slutet och står perfekt inne i loppet, men jag  släpper inte Sagi Allvin som lär sitta i ledningen på några steg och sedan ska den fartfyllde norrmannen slås väl understöd av Björn Goop.

Det lär gå undan första biten i V75-6 och frågan är hur de startsnabba stallkamraterna Democrat och Digital Darling lägger upp loppet. Jag har lite feeling att det kan bli kört åt någon av bakspårshästarna, Uranos de Tyrole och Main Kronos. Eller varför inte Credit Fayline som går bra varje gång.

Imponerad av Shiraz Brodde

Finalen i Sommartravet är en godbit. Jag är imponerad av Shiraz Brodde och blir inte förvånad om han förlänger segerraden.

Men varning utfärdas för Helge Zonett och den stora rysaren är Zinedine Bob som gjorde ett ruggigt intryck senast.

Publicerad: