– Är en bra häst har det visat sig

Proffstränaren om sin favorit på V86

Peter Untersteiner.
Peter Untersteiner.

Peter Untersteiner åker från Halmstad till Solvalla – med en häst.

Han blir också favorit med Starzinner som hittills är obesegrad i Peters regi.

– Det är en bra häst har det visat sig, säger Peter Untersteiner till Trav365.

Jackpott på V86 från Solvalla och Bergsåker i kväll, en ensam vinnare beräknas kunna kamma hem 12 miljoner kronor.

I den avslutande V86-avdelningen blir Peter Untersteiner favorit med 7 Starzinner – en femårig valack som gjort två starter för Peter och där bägge har slutat med vinst.

Proffstränaren gör resan från Halmstad till Solvalla med en häst – angeläget ärende kan tänkas.

Orsaken till det är dock något helt annat.

”Där sprack vår plan”

– Grejen är den att vi hade siktat med att åka med honom till Norge och Momarken i fem veckors tid, för att vara med i V75 och Klass I där i lördags. Men, när vi anmälde honom så märkte vi att han hade en tvångsprissumma på sig för han är född i USA vilket gjorde att han hade 200 kronor för mycket på kontot, säger Peter Untersteiner till Trav365 och fortsätter:

– Vilket är helt obegripligt för mig, men där sprack vår plan och då fick vi helt enkelt snabbt hitta ett annat lopp åt honom och då det inte fanns något passande lopp här nere så fick det bli Stockholm och Solvalla. Man får göra det bästa för varje häst man åtar sig i träning, det är min filosofi i varje fall.

Starzinner debuterade i Peter Untersteiners regi den 24 januari på Jägersro, både det loppet och loppet på Axevalla 7 februari har slutat med seger.

– Det är en bra häst har det visat sig. Han hade känts fin i träningen inför debuten för mig, men det var en liten myglare och han var lite seg, men det var som en ny häst när det blev lopp och det är bra egenskaper.

Hur ser du på uppgiften i kväll?

– Han har ett svårt läge, och det är väl det som är minuset. Vad jag förstått är det två bra hästar med i loppet och Berghs häst Balfour har fördel på bättre utgångsläge, men jag kan inte vara uppgiven för det och det är jag inte heller, säger Peter Untersteiner.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!