Hultmans nya jobb – expert i sändning

Foto: Kanal75
Första jobbet på år Stefan Hultman är expert i ATG Live på lördag när det vankas stortrav på Åby.
TRAV

Efter hjärtattacken och elaka nerv-och muskelsjukdomen.

På lördag är Stefan Hultman tillbaka i travsporten – som expert i ATG Live – under Olympiatravsfesten.

– Jag tycker det ska bli kul och lite spännande, säger han till Trav365.

Han är mannen bakom bland andra superstjärnor som Maharajah och har nästan vunnit allt som går att vinna som travtränare.

Men efter hjärtinfarkten och dess sviter då han drabbades av muskel- och nervsjukdomen myastenia gravis, har Stefan Hultman av naturliga skäl legat lågt. När sjukdomen slog till mot travprofilen tappade han i princip alla kroppens funktioner och satt isolerad i sitt hem ute på Ekerö utan att kunna varken se eller prata.

Rehabiltieringen har tagit både tid och kraft för den folkkäre stortränaren, men på senare tid har hans tillstånd blivit mycket bättre.

Han var på plats och såg på Prix d’Amérique tidigare i år, varit gäst i trav-tv och kört häst ute hos demontränaren Daniel Redén.

”Alltid hårda krav på mig själv”

Nu är Hultman redo för nästa steg i processen mot ett vanligt liv. På lördag sitter han med som expert i spelbolaget ATG:s sändning från V75-omgången på Åbytravet med Olympiatravet.

Profilens första jobb på flera år.

– Det ska bli kul, jag tycker sådant är roligt, jag har pluggat på omgången ordentligt och det ska bli spännande. Jag har aldrig suttit i en livestudio som expert förut, jag vet inte riktigt vad det innebär.

Stefan har sedan en tid tillbaka ett tipsprogram på atg.se, ”Hultmananlysen”, där han varje vecka bjuder på sina V75-idéer.

– Man tänker mer och mer som man ska när man ska tippa loppen, det är roligt och kittlande. Jag har gått igenom lördagens omgång och den är fantastisk. Det är roliga lopp och många fina hästar. När man läser på så inser man hur svårt det är att tippa, säger Stefan Hultman och flikar in:

– Men kul!!

Hur ska det bli att jobba med trav igen, om än i en helt annan roll än den som aktiv travtränare?

– Jag har alltid hårda krav på mig själv, men jag ska försöka njuta av det. Det är ju en ny upplevelse, men jag är bara glad att man får göra någon nytta, jag har ju inte gjort något på ett par år. Det är kul att vara med i matchen igen. Något kan jag säkert tillföra, men jag vet inte om jag duger? Vi får se vad som händer!

Blir det fler pass som expert i ATG Live?

– Nu tar vi det här först, det var inbokat sedan i vintras. Sen får vi se, men jag är öppen för förslag, jag låser mig inte vid något på något sätt. Som sagt, jag vet inte om jag duger, säger Hultman.

”Jag kan lova dig...”

Olympiatravet är lördagens clou. Tio hästar jagar 1,5 miljoner kronor i förstapris och stor favorit blir Stefan ”Tarzan” Melanders superhäst Nuncio.

– Jag blev glad att han anmälde honom. Jag kollade lite extra med Örjan Kihlström inför lördag (kusken som kör Nuncio) och han lät förväntansfull. Han hade fått bra rapporter kring Nuncio.

Nuncio förlorade som megafavorit senast, nu tror Hultman på snabb revansch.

– Jag kan lova dig att ”Tarzan” är revanschsugen! Därför körde han ett rundbanejobb, som han inte brukar med hästen. Han har inte tänkt en gång om han skulle starta här, han har verkligen tänkt till.