”Sjukt lite spelad - kan vara en superchock”

Vann 16 miljoner kronor på Bjerke - bjuder på tips till V75

Espen Edvardsen.

avErik Pettersson

TRAV

Jackpott på V75 - i Norge - med 45 miljoner att vinna.

Då guidar norske experten Espen Edvardsen Trav365:s läsare.

– 12 S.J.’s Viktoria är sjukt lite spelad, det kan vara en superchock, säger han.

Det var i höstas som den före detta Rikstoto Direkt-programledaren drog in 16 miljoner kronor på ett andelsspel under den svensk-norska V75-omgången på Bjerke, via Norges motsvarighet till ”Tillsammans”.

– Det var stora grejer, riktigt häftigt, sa han då.

”Man jobbar lite extra...”

På lördag är det jackpott när V75 avgörs på Momarken och Sverige och Norge spelar i samma pott.

En ensam vinnare kan ta hem 45 miljoner kronor. Då bjuder Espen Trav365:s läsare på norska hästar man inte får missa i jakten på storkovan.

– Det är en väldigt intressant omgång! Man jobbar lite extra när det blir så här stor omsättningar och man vet att det är många som spelar i Sverige och Norge, säger han.

Vilka norska hästar får man inte missa?

– I V75-2 är 12 S.J.’s Viktoria mest intressant i hela omgången. Streckad på tre procent i Norge och två procent i Sverige, det är helt sjukt lite. Det här är ett starkt sto som tål att göra mycket grovjobb och det långa upploppet på Momarken (240 meter) är en fördel. Hon har mycket bättre form än vad raden visar. Kusken Dag-Sveinung Dalen är en ”coming man” och han vinner lopp nästan varje dag. Det kan vara en superchock.

– Kallblodsloppen är alltid roliga i dessa omgångar och det ser väldigt öppet ut. 2 B.B. Terje T. ska vara favorit, men det är två hästar till som bör med, 3 Lille Jim, som var så bra på Solvalla och 8 Wik Emil. Se upp för den, den är väldigt speedig och får den ligga på rulle så kan den speeda till seger. Såg otroligt fin ut senast.

– Sen tror jag att B.B.S.Sugarlight gör ett topplopp från tät. Jag har svårt att se vem som ska besegra honom om han kommer till ledningen. Faran är att Lutfi Kolgjini är med och kan sätta upp tempot med Quick Fix, men gör han inte så, tror jag mycket på B.B.S.Sugarlight.

”Ska kunna köra barfota”

Väderprognoserna visar minusgrader vid Momarken natten mot lördagen och under V75-dagen, men enligt Edvardsen kan det bli möjlighet att köra barfota runt om, trots det.

– Om det inte blir för kallt i natt så ska man kunna köra barfota utan problem, det är möjligt tror jag. Men vi får invänta och kolla med banpersonalen i morgon, för att få definitivt besked.

Här är de fem högsta V75-vinsterna 00:35
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Hästar

Norge