– En sjuhelsikes travhäst – wow!

TRAV

BETYGEN V75:s fem bästa prestationer – och den sämsta

1 av 2 | Foto: Coin Perdu får fem plus av experten Erik Pettersson.

Inte på topp, men ändå helt överlägsen.

Vad är egentligen Coin Perdu för något?

En sjuhelsikes travhäst – wow!

Solen sken, publiken njöt och de aktiva var laddade.

Bergsåker bjöd upp till topptävlingar på V75 under lördagen.

Det var körning i precis varje lopp och vi bjöds på strålande insatser i nästintill varenda race.

När de sedan kryddas med E3-finaler, ja, då är det ståpäls i flera timmar.

Jag älskar V75-finaler!

✓ V75:s 5 bästa prestationer – och den sämsta

➕➕➕➕➕

Vem: 3 Coin Perdu (V75-6)

Kommentar: Vad ska man säga? Svante Båths undantagshäst har nu nio raka segar och aldrig förlorat. Trots att han inte var som bäst såg det ut som han joggade hem E3-finalen och vann utvändigt ledaren. ”Nya Maharajah”, sa experten Anders Malmrot i tv. Han har redan bättre teknik än vad Maharajah någonsin hade, säger jag. Om han blir lika bra? Tar inte gift på ”nej”.

➕➕➕➕

Vem: 11 Violet Bi (V75-3)

Kommentar: Jim Oscarssons talang klädde verkligen av sina motståndare i stonas storfinal. Speedrycket på den bortre långsidan kompenserade den oerhört tråkiga inledningen på loppet – och som hon forsade undan!

Jim Oscarsson är ruggigt säker och hans fru, Susanne, är älskvärd med sitt glada humör och vilda firande vid framgångar likt denna. Den här får vi se mycket mer av framöver, hoppas jag.

➕➕➕

Vem: 3 Beau Mec (V75-1)

Kommentar: Han vann Derbyt som fyraåring. Nu är han tio år och verkar ha funnit storformen på gamla dagar. Jag trodde han var chanslös att slå världshästen In Vain Sund på förhand. Jag trodde likadant in på upploppet. Men det är bara att buga sig för hästen, det gick ruskigt fort sista rundan och att han kunde slugga sig till säker seger var inte bara chockartat, det var mycket imponerande.

➕➕

Vem: 3 Whitehouse Express (V75-5)

Kommentar: Han fick en spishet Queer Fish utvändigt om sig och det var tokkörning hela vägen. Men sättet som han bara stegar undan på, ofattbart. Visst, man har räknat honom som en bra häst hela tiden, men det han visade i dag – det bådar gott för framtiden. Vad har tränaren Daniel Redén för hästar egentligen? Ska börja kalla honom magikern från Enköping.

Vem: Erik Adielsson

Kommentar: Jag var tidigt under V75-omgången inne på att ge honom ett fett ”minus”. Erik var iskall och körde galopp med allt, men som han tar motgångarna. Ställer upp i intervjuer och med god ton berättar han vad som gick fel. Mycket snyggt!

Som ”ur form” sedan kliva in och vinna med (en orytmisk) Coin Perdu som gigantisk favorit är läckert. Och välförtjänt. Du är en ambassadör för hela sporten, Erik.

Vem: 1 Volstead (V75-1)

Kommentar: Stefan Melanders stjärna kunde med nöd och näppe hålla ledningen i V75-1. Väl där blev det promenadtempo.

Men när det skulle avgöras vek Volstead in hovarna totalt. Maken till svagt, alltså.

Måste varit sjuk? Hoppas han kommer tillbaka, i toppförfattning, snarast.