”Ska sitta på en trött dödenhäst”

TRAV

Kusken: ”En svag bedömning av måldomaren”

Först i mål, men diskad.

Storsjarmören med Ove A Lindqvist i sulkyn blev av med segern efter en trängning i sista kurvan.

– Det är en svag bedömning av måldomaren, hade det varit en annan kusk så hade den vunnit, säger en rasande kusk till TV12.

Det var i V75-4 som det ett tag såg ut som att enprocentaren Storsjarmören hade slagit till med en storskräll. Men efter målgång flaggade måldomaren för att allt inte gått rätt till – och efter genomgång av loppet så diskvalificerades Storsjarmören. Detta efter att ha varit involverad i två incidenter. Och beslutet föll inte i god jord hos kusken Ove A Lindqvist.

– Jag har väl ingen kommentar. Skoglunds hoppade och det tog stopp. Det är en svag bedömning av måldomaren hade det varit en annan kusk så hade den vunnit. Jag vet vad ni sagt på tv om diskning, men hade det varit någon annan…, sa Lindqvist till TV12 innan han stormade iväg.

”Han ska sitta på en trött dödenhäst”

Men enligt riksdomare Björn Persson var det inget svårt beslut att ta.

– Vi ser ju att Ove sitter i andra spår och trycker sig ut mot Karlsson.

Sen på upploppet blir det ytterligare en förflyttning. Han skulle överhuvudtaget inte vara så långt fram, han ska sitta kvar på en trött dödenhäst. Det var inget svårt beslut och det känns bra i efterhand, säger Persson.

Travprofilen Micke Nybrink ger domaren rätt. För även om det hade varit charmigt med en storskräll – var det aldrig något snack om att Storsjarmören inte skulle få vinsten.

– Det var lite för mycket, nästan rallycross. Skälet till att han blir diskad är att det var för svårt att räkna ut var han skulle hamnat.