”Hundra procent segern som flög”

Därför galopperade Mosaique Face bort sig

Här slutar comebacken i galopp för Mosaique Face.

I sista kurvan krokade han ihop med Västerbo Highflyer.

– Det var hundra procent segern som flög i det läget, sa Adrian Kolgjini i TV12.

För tre år sedan vann Adrian Kolgjini sitt första storlopp som kusk. Det var Jämtlands Stora Pris och han travade hem segern med Mosaique Face. Under lördagen, i årets upplaga av loppet, gjorde hästen comeback efter två månaders tävlingsuppehåll. Detta på grund av dåliga blodvärden som faktiskt hotade hästens fortsatta karriär.

Krokade i sulkyn

När starten i Jämtlands Stora Pris väl gick lyckades inte Mosaique Face ta sig till ledning – utan hamnade utanför Västerbo Highflyer. När det sedan började hetta till med 500 meter till mål så trissades farten upp rejält. Kolgjini pressade ledaren, men i den kritiska omkörningen så grusades combacken. Kolgjinis däck på sulky krokade emot med ledande Per Linderoths vilket ledde till att Mosaique Face stördes – och galopperade bort sig.

Linderoth kunde sedan ostört trava hem segern bakom Västerbo Highflyer.

– Per Linderoths häst bryter ut i ett känsligt läge och då får jag hastigt och olustigt parera min häst. Jag hade allting kvar och min häst var långt ifrån trött. Det var hundra procent segern som flög i det läget, sa Adrian Kolgjini i TV12.

Inga ”hard feelings”

Men trots ”hakningen” och galoppen är det inget ont blod mellan kuskarna.

– Adrian berättade att han inte hade några hard feelings mot Per Linderoths agerande, det är sådant som ingår i sporten. Han berättade även att han var mycket nöjd med Mosaique Face, återberättade reportern Per Skoglund att Adrian Kolgjini sagt efter loppet.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!