Ny seger för stjärnan – vann helt ohotad

avNils Larsson

Foto: DAVID SCHREINER/TR BILD
Zenit Brick och Örjan Kihlström vann V75–3.

Zenit Brick tog hem STL Gulddivisionen på Bergsåker.

Från ledningen var han helt ohotad och vann mycket enkelt.

– Det är en jättebra häst, sa Örjan Kihlström.

Prix d’Amérique-aktuelle Lionel N.O. slutade fyra.

Årets första STL- och V75-omgång avgjordes under lördagen på Bergsåker och höjdpunkten på förhand var duellen mellan Lionel N.O. som vässade Prix d’Amérique-formen och vinterhästen Zenit Brick.

”Var inte optimalt”

Någon speciell duell blev det dock inte utan Zenit Brick och Örjan Kihlström kunde enkelt hålla ut Lionel från start och köra sig till tät efter 400 meter.

Däremot höll Örjan Kihlström på att välja fel spår i starten och korrigerade sin häst väldigt sent.

– De hinner reda upp det innan bilen släpper. Den första som flyttar är Örjan Kihlström sedan Nimbus C.D. och sist är det Antonsen med Lionel som får göra sidoförflyttningen. Det kanske inte hade någon betydelse men det var inte optimalt, sa Jennifer Tillmann.

– Det var inte problematiskt och jag har inget att skylla på. Lionel var inte på topp helt enkelt men jag är helt säker på att han kommer igen, sa Lionels kusk Göran Antonsen.

”Brukar få göra mycket jobb”

Efter den lilla dramatiken var det desto lugnare och det blev ett väldigt lågt tempo med Zenit Brick i ledningen och Lionel N.O. på utsidan. Zenit Brick kunde varva på mycket beskedliga 1.15,7 och över upploppet var han överlägsen. Örjan var nöjd att han fick ett enklare lopp den här gången.

– Han brukar få göra mycket jobb själv. Det är en jättebra häst, sa Örjan Kihlström.

Någon oro för Lionel N.O. har inte Stall Redén.

”Noll orolig för Lionel efter loppet, tror han var missnöjd med något (banan, brodd?) inte det minsta trött när Pär träckte honom. Han visade alldeles för tidigt i loppet att han inte ville tävla idag. Han kommer igen. Hade liknande tendenser på Bjerke”, skrev Team Redén på Twitter.

Nimbus C.D. trea i comebacken

Mats Sundins delägda stjärnhäst Nimbus C.D. gjorde comeback efter mer än två års frånvaro. Han fick ett snällt lopp av Robert Bergh i rygg på ledande och vinnande Zenit Brick och gick i mål som trea och tjänade 50 000 kronor.

Segern i STL Gulddivisionen var värd 200 000 kronor och segertiden blev 1.13,4 över 2 140 meter.

Se loppet igen! (Extern länk)

ARTIKELN HANDLAR OM