Vann V65-loppet – blev rörd till tårar

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-28

I måndags dog travlegenden Lars G Edvinsson.

Under torsdagen vann hans brors häst, Emir Rols, ett V65-lopp vilket skapade känslor.

– Det känns verkligen, jag hoppas Lasse där uppe tänker på det också. sa vinnarkusken Jörgen Sjunnesson med gråten i halsen.

Under natten till måndagen förlorade Halmstadprofilen Lars G Edvinsson sin camp mot cancern. Edvinsson var under många år en av västsveriges mest framgångsrika tränare och läromästare för ett flera av travsportens nuvarande profiler, bland annat Stefan Persson, Peter Untersteiner, Jörgen Sjunnesson och Patrik Sjöberg.

”Väldigt omtumlande”

Under torsdagens V65-tävlingar på Åbytravet vann Jörgen Sjunnesson med Emir Rols i den fjärde avdelningen. Hästen tränas av Lars G Edvinssons bror, Bert-Inge Edvinsson, och efter segern var det känslosamt för kusken Jörgen Sjunnesson som var god vän med den avlidne travlegendaren.

– Det kändes faktiskt riktigt riktigt bra, det gjorde det. Att vinna åt Bert-Inge Edvinsson som är bror Lasse Edvinsson som jag egentligen har att tacka för hela min karriär och för att jag står här i dag. Det har betytt enormt mycket för mig så det är väldigt omtumlande. Det känns verkligen, jag hoppas Lasse där uppe tänker på det också, sa en rörd Sjunnesson i TV4 Sport.

Emir Rols seger var värd 60 000 kronor.