Spelet som gett 1408 miljonärer

TRAV

Här är spelet som gett 1 408 miljonvinster under 2000-talet.

Bara i år har 105 personer blivit miljonärer på V75.

– V75 är fantastiskt och blir bara mer och mer populärt, säger Hasse Svennehed, PR-chef på ATG.

V75, är spelet som ger flest miljonärer i Sverige. Statistik från spelbolaget ATG visar att under 2 000 talet har 1 408 personer vunnit miljoner tack vare spelformen.

– V75 är fantastiskt och blir bara mer och mer populärt.Delvis för att V75 år efter år genererar många miljonvinnare. Bryter man ner det så är det cirka 10 personer månad i snitt som blivit miljonärer. År efter år, säger Hasse Svennehed, PR-chef på ATG.

Stora och små insatser

Totalt har de här vinnarna tagit hem miljonvinster för över fyra miljarder kronor under de här elva åren.

Insatserna skiljer sig åt – allifrån några kronor till över 1 000 kronor.

Genom åren har Hasse Svennehed varit i kontakt med flera miljonvinnare.

– Varje vecka pratar jag med nya och gamla miljonvinnare. Flera av dem håller jag kontakten med under många år. Många köper en häst eller fler och fortsätter att hålla kvar i sitt intresse. V75-vinster kan bli trav- eller galopphästar, bilar och hus men ibland så används pengarna till något ännu bättre. Jag vet att V75 till exempel har bekostat operationer för att rädda liv. Och en del pengar har skänkts till sjukvården. I minnet finns många glada samtal. Jag gläds med de jag ringer till och ibland får jag också en tår i ögat, säger han.

Ny chans på lördag

Bara i år har 105 personer vunnit miljonvinsten med V75 och på lördag kan det vara dags igen då det är superjackpott och 70 miljoner i potten till en ensam vinnare med alla rätt.

Blir det en ensam vinnare som tar hela potten är det den största vinsten i V75:s historia. Rekordet är från februari i fjol då en man från södra Sverige blev ensam med alla rätt på V75 och vann 67,3 miljoner.