Så länge får vinnaren vänta på sina pengar

TRAV

Det blev en ensam vinnare på V75 som tog hem över 24 miljoner kronor.

Nu har han eller hon lämnat in kupongen till banken – men får vänta på pengarna.

– En halv miljon får man relativt kvickt, men de övriga 23,7 miljonerna får han eller hon vänta lite på, säger ATG:s pr-chef Hasse Svennehed.

I lördags var det endast ett system som prickade in alla rätt på V75. Raden lämnades in på Pipcenter i Västra Frölunda och kostade 216 kronor. Vinsten: Över 24 miljoner kronor.

Han eller hon som vann var, till måndagen, okänd för ATG och spelbutiken. Men nu har vinnaren, som vill vara anonym, gett sig till känna för spelbolaget och lämnat in kupongen på banken. Att spelaren gav sig till känna och gick till banken direkt efter vinsten är positivt enligt ATG:s pr-chef Hasse Svennehed.

– Det är viktigt att kunden lämnade in kupongen så fort som möjligt av två skäl. Dels blir räntan större för varje dag och dels av säkerhetsskäl. Det kan vara skönt att göra sig av med en kupong värd så mycket pengar, säger han.

Får vänta en månad

Men vinnaren får inte alla pengar på en gång. Inom en till två dagar får han eller hon en halv miljon. De övriga 23,7 miljonerna kommer om en månad.

– Belopp som överstiger 500 000 kronor, samt ränta, utbetalas efter protesttidens utgång, 31 dagar efter tävlingsdagen. Så är reglerna, säger Hasse Svennehed.

I väntat på miljonerna går dock inte vinnaren lottlös. Han eller hon får ränta i väntan på pengarna.

– Som plåster på såren får han eller hon 30 000 kronor, säger Hasse Svennehed.