”Anmäler inte Nuncio till det franska loppet”

Nobbar Frankrike - går ut på Solvalla istället

avErik Pettersson

TRAV

Det blir ingen start i Prix du Bourbonnais i helgen för Nuncio.

Stefan Melander siktar istället på att starta stjärnan på Solvalla.

– Han får gå ett lopp då, så får vi se var han står någonstans.

Avel i Sverige eller USA.

Eller fortsätta starta och satsa på Prix d’Amérique sista helgen i januari.

Nuncios tränare Stefan ”Tarzan” Melander har inte bestämt sig och väljer nu en mellanväg.

Melander har siktat på att starta stjärnhästen i Prix du Bourbonnais på Vincennes till helgen.

Men så blir det inte.

– Jag anmäler inte honom där, säger han till Trav365.

”Underbara svar”

Anledningen: Nuncio var och provbetäckte på Menhammar, för att ha pappren i ordning, inför en kommande avelskarriär - vilket tog en vecka.

– Om han ska åka till USA så måste han ha gjort de testerna. De svaren var bättre än vad man kunde tänka sig, det var underbara svar på den biten.

Om inget tokväder drar in över Sverige i veckan och Stefan kan träna på så kommer han att anmäla till Gösta Nordins lopp på Solvalla 13 december. Ett lopp över 2140 meter med 100 000 kronor i förstapris.

– Det känns som han får gå ett lopp då, så får man se var han står någonstans. 

Varför väljer du det upplägget och inte Prix du Bourbonnais till helgen?

– Jag ska inte skryta upp min egen träningsanläggning, men det finns ingen bättre plats i världen att förbereda Nuncio på. Matchningen är det inget fel på, jag kunde inte göra så mycket annorlunda nu när han fick lov att spermatestas där på Menhammar. Han har tränat på och det var ju inte så länge sen han vann på Bergsåker. 

”Ska nog fan hinna starta”

Har du någon plan efter det loppet på Solvalla?

– Vi tar det här först. Sen har han ju två B-lopp (förberedande lopp inför Prix d’Amérique) att gå i kvar. Det är ett på nyår med 2 100 meter med bilstart, sen Prix de Belgique där två veckor innan. Där ska han nog fan hinna starta. Alla vet ju hans kapacitet, om han är i ordning, säger Stefan Melander och flikar snabbt in:

– Han känns kanonfin här hemma.

Redén har anmält sex hästar

Anmälningstiden till Prix du Bourbonnais går ut 09.00 i morgon, måndag, i fall ”Tarzan” skulle ändra sig. I Nuncios frånvaro blir strålkastarljuset inställt på hans svenska tränarkollega Daniel Redén. Han har sex hästar anmälda till loppet, återstår att se vilka som verkligen startar, bland anmälda finns bland andra Propulsion och Lionel, som var trea respektive fyra i år årets upplaga av Prix d’Amérique.

Franske superhästen Bold Eagle fick nyligen strykas inför en tilltänkt start på grund av en hovböld. I helgen är det tänkt att stjärnan ska starta på Vincennes. Bold Eagle jagar tredje raka segern, i det som kallas världens tuffaste travlopp, Prix d’Amérique.

Den definitiva startlistan till Prix du Bourbonnais blir klar vid lunchtid på torsdag.

ARTIKELN HANDLAR OM