Inget stoppade franska monstret

L'Amiral Mauzun var stor favorit inför Hugo Åbergs Memorial och lyckades motsvara förväntningarna i loppet.
L'Amiral Mauzun var stor favorit inför Hugo Åbergs Memorial och lyckades motsvara förväntningarna i loppet.

Han vann Elitloppet i fjol och har tagit flera fina storsegrar under året.

Under tisdagen gjorde storfavoriten L'Amiral Mauzun det igen, då han vann Hugo Åbergs Memorial.

– Hästen var bara fantastisk , sa tränaren Jean Philippe Ducher efter segern.

Precis som många spekulerat i kändes Hugo Åbergs Memorial rätt så avgjort redan i spårlottningen då L'Amiral Mauzun fick spår 4 medan de värsta konkurrenterna på förhand, Going Kronos och Russel November, fick spår 6 respektive 7. Dock blev inte loppet kört som det var tänkt.

Efter en mycket snabb inledningen lyckades Going Kronos ta sig förbi L'Amiral Mauzun och därmed få överta ledningen från Ghibellino. 500 meter öppnades på snabba 1,08,0. Först utvändigt hamnade Jaded och Örjan Kihlström som satt lugna där. I andra par utvändigt satt L'Amiral Mauzun och var nog nöjd med utgångstempot.

Första 1 000 metrarna öppnades dock på relativt lugna 1,10,9 och det såg upplagt ut för svensk seger.

L'Amiralen bara bäst igen

I sista kurvan försökte Lutfi Kolgjini rycka undan med Going Kronos och skaffade sig någon längd ner till övriga, men det var förgäves då Jean Michel Bazire satte in slutstöten med L'Amiral Mauzun som enkelt kunde koppla greppet på upploppet. Bazire hann också med att bjuda på en rejäl segergest innan målgång.

– Hästen är bara fantastisk. Loppet blev inte som vi tänkt oss men det gick bra ändå, sa tränaren Jean Philippe Ducher efter segern.

Även kusken Jean Michel Bazire var också mycket nöjd med L'Amiral Mauzuns insats och hyllade samtidigt Jägersropubliken.

– Jägersros publik är bättre än Solvallas, sa en glad Bazire till publikens stora jubel.

Tvåa i loppet blev en mycket tapper Jaded som fick trava utvändigt hela vägen, och trea blev holländske Russel November som spurtade fint den sista biten. Going Kronos hade inte kraft nog att hålla undan och slutade på en femteplats.

L'Amiral Mauzuns segertid skrevs till mycket fina 1,09,7 vilket också är den snabbaste segertiden någonsin i Sverige.

I och med segern kunde L'Amiral Mauzun tillsammans med Jean Michel Bazire segerdefilera till "Ballade pour Adeline" skriven av Paul de Senneville, världsberömd kompositör och ägare till den franska stjärnan.

Markus Jalsborn/Minimedia

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!