Drottningen som utmanar killarna

TRAV

Hon har vunnit Stochampionatet och Drottningens pokal.

Nu tar Lie Detector upp kampen mot kullens bästa fyraåringar.

– Jag har några ess kvar i rockärmen, säger hästens tränare Stefan Hultman.

Lie Detector har varit dominant bland de fyraåriga stona under året.

Hon började året med att vinna Drottning Silvias Pokal på ett mycket rejält sätt och följde upp den storsegern med att vinna Stochampionatet där hon var helt överlägsen.

Derbyt

Nu trodde många hon skulle laddas mot Stoderbyt och ta sin tredje stora seger i år.

Men tränaren Stefan Hultman vill annat och nu tar Lie Detector upp kampen mot grabbarna i kullen.

Nästa tisdag startar Lie Detector i kvall till Svenskt travderby.

– Hon har vunnit stonas derby som jag tycker är Stochampionatet. Hon har gjort det hon ska göra i år. Hon har bara gjort fem starter i år och jag har några ess kvar i rockärmen. Jag vet att det är tufft möta hingstarna men jag är optimist och med lite flax så vet man aldrig.

Hultman fortsätter:

– Det finns många bra fyraåringar. Sahara Dynamite har imponerat storligen. Sen har jag en egen personlig favorit i form av Wellino Boko som är en riktig kämpe. Det ska verkligen bli kul att se om min häst kan bjuda upp till dans.

Vad begär du av henne?

– Jag begär inte så mycket. Jag vet hon ger allt i loppen och hon älskar att tävla. Jag hoppas hon kan ta sig till finalen, säger Stefan Hultman.

”En kick”

Tv-profilen Hans G Lindskog tycker det ska bli spännande att se Lie Detector i Derbykval.

– Jag tycker det här beskedet ger Derbyt en extra kick. Det är roligt när bästa stoet utmanar hingstarna. Hoppas hon klarar kvalet på ett bra sätt för då kan hon gå in i finalen som en av favoriterna. Dock tror jag att hon får svårt att räcka till seger i finalen, säger Hans G.