Lövgrens succéår

TRAV

Han går mot sitt bästa år någonsin.

I kväll hoppas Joakim Lövgren fortsätta rada upp segrar på hemmabanan Jägersro.

– Cinemon känns som bästa chansen, säger han.

Joakim Lövgren har under många år varit en av Jägersros största tränare.

Joakim är mest känd för framgångarna med Torvald Palema som unghäst.

Torvald Palema firade stora framgångar hos Lövgren som unghäst innan han försvann till Åke Svanstedt där han vann Olympiatravet i år.

Brioni

Lövgrens största stjärna för dagen är segermaskinen Brioni som senast tog en mycket imponerande seger under Hugo Åbergs-dagen på Jägersro.

Men det är inte bara Brioni som presterat. I stort sett hela stallet går som tåget och redan nu är han på väg att slå förra årets siffror i inkörda pengar.

Varför har det gått så bra i år?

– Vi har flera bra hästar än tidigare år. Snittet på hästarna har höjts och det har fyllts på med bättre hästar. Topphästar har vi haft tidigare år men så många hästar som duger i sin klass som vi har nu har vi inte haft tidigare.

Tror på Cinemon

I kväll när Jägersro kör en vanlig V5-omgång så har Joakim flera chanser. Och när vi frågar vilken häst han tror mest på så dröjer inte svaret länge.

– Det är Cinemon som är bästa chansen, säger han.

8. G.R.Eco (V5-2)

Gjorde ett klart godkänt lopp senast från ett bra spår. Nu har han lottats till ett sämre spår och jag får ligga lågt. Är han 3-4 så är jag nöjd.

Cauca (V5-3)

– Är en fin häst som jag tror på. Han var hemskt bra första starten för mig men låg på för tufft senast och tröttnade. Det är jäkligt svårt att vinna från bakspår men det är en bra häst.

Bankir Zon (V5-4)

– Gör sitt bästa varje gång och nöter på. Han vinner inte så ofta och det blir svårt att vinna nu också. Spåret bör han klara men jag tror det blir tufft att räcka till seger.

Cinemon (V5-4)

– Gjorde nog sitt bästa lopp någonsin senast. Allt ser bra ut med honom efteråt och inget tyder på att han ska vara sämre till kvällens start. Han är helt okej från start utan att vara snabb ut. Jörgen Sjunnesson har en snabb häst invändigt och jag är inställd att jag får gå upp och massera den. Jag tror på bra chans.

The Classic (lopp 9)

– Var tapper senast. Han är stark och rejäl av sig och går alltid hela vägen in till linjen. Dödens är inte så farligt men loppet blev tufft med flera bra motståndare.