Tarzans hyllning till fantomhästen

TRAV

”Det är en fantastisk häst”.

”Jag tror han går obesegrad genom karriären”.

Orden är Stefan Melanders och gäller fantomhästen Deweycheatumnhowe som i lördags vann 4,5 miljoner kronor i Hambletonian.

Deweycheatumnhowe är inte bara en ordlek.

Det är också en av världens bästa hästar.

I lördags så tog fantomhästen sin 15:e raka seger och det var inte vilken seger som helst.

Han vann då världens största lopp för treåringar, Hambletonian, och gjorde det på ett imponerande sätt. Hästen kördes direkt till ledningen av Ray Scnittker och sedan var segern aldrig i fara.

– Det är en fantastisk häst. Han var jättefin i lördags och det var väldigt roligt att killen som både kör och tränar hästen fick vinna. Han var obesegrad inför lördagens start och är det fortfarande. Det är klockrent. Det är synd att en sådan där häst inte kommer tävla något mer nästa år för det tror jag han inte gör då det blir avelsarbete, säger Stefan Melander som vann Hambletonian 2001 med Scarlet Knight.

Hur många raka segrar tror du han tar?

– Jag tror han kommer gå obesegrad genom karriären. Eftersom jag tror han inte startar mer nästa år så tror jag han inte kommer förlora någon gång.

Maharajah är Sveriges svar på Deweycheatumnhowe, vilken av dessa hästar tror du är bäst?

– Över 1609 meter så tror jag Maharajah inte har en chans mot Deweycheatumnhowe. Men över 2000 meter så finns chansen för Maharajah, säger Stefan ”Tarzan” Melander.