Eld Rask vann Kriteriet – men inte utan drama

Favoriten Eld Rask redde ut det

1 av 2 | Foto: TR Bild
Eld Rask vann Svenskt Kallblodskriterium

avChristoffer Wickman

TRAV

Ulf Ohlsson och Eld Rask vann Svenskt Kallblodskriterium och 600 000 kronor.

Men inte utan dramatik.

– Jag hade jätteproblem med hästen i dag, sa Ulf Ohlsson efter loppet.

Tolv hästar kom till start i Svenskt Kallblodskriterium på Dannero under söndagen – och sex av dessa tränades av Hagmyrens Jan-Olov Persson.

Persson tog också en dubbel i loppet – och det var ytterst nära att han själv skrällde, tillsammans med B.W.Prinsen.

När mållinjen skars var det favoriten Eld Rask som dragit det längsta strået – men inte utan dramatik.

Anledningen: skuggor på banans innerplan.

”Inte alls fokuserad”

Jan-Olov Persson försökte sig på en kupp, han bombade från sitt åttondespår bakom startbilen till ledningen med jätteskrällen B.W.Prinsen, väl där så svarade Persson allt och drog hårt hela vägen. Det såg länge ut att kunna räcka hela vägen till seger, men kort innan mål så fångade stallkamraten tillika jättefavoriten Eld Rask in honom. Eld Rask såg inte ut som någon vinnare av loppet, förrän 100 meter från mål.

– Jag hade jätteproblem med hästen i dag. Han skyggade till för de skuggor som finns från banbelysningen på banan och han rumplade till flertalet gånger, så han var inte alls fokuserad på att springa fort i dag. Jag försökte parera det hela och jag ville verkligen inte ner i andraspår på sista bortre långsidan, och då blev det en smådryg resa.

Men trots att det inte stämde hundraprocentigt för Eld Rask, så var han när krutröken lagt sig först i mål.

– Även om han kanske inte var som allra bäst i dag så gör han ju ett underbart lopp, och det är en fantastisk häst, sa Ulf Ohlsson.

Segertiden 1.25,7 över distansen 2 140 meter autostart är nytt svenskt rekord, och det här var Jan-Olov Perssons femte tränarseger i Svenskt Kallblodskriterium. I och med att Persson själv var tvåa i loppet med B.W.Prinsen så körde Persson in 900 000 kronor i loppet

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav