Eriks första segrar – efter babylyckan

TRAV

Erik Adielsson vann två lopp på Solvalla – och tog de första triumferna efter babylyckan.

Men trots segrarna tappade Adielsson på sin värste konkurrent i championstriden .

– Jag tröstar mig med 2 söta bebisar och kan nog smälta det, skriver Adielsson på sin twitter.

Onsdagen den 24 november blev stjärnkusken Erik Adielsson pappa till två döttrar. Efter tillökningen i familjen har Adielsson kört sporadiskt men under onsdagen körde profilen nio hästar på Solvalla och tog två segrar. Den första segern efter babylyckan fixade Mose D'Asolo som vann V64-2 från ledningen. Förstapriset i loppet var 60 000 kronor.

Sedan tog 36-åringen hem storloppet Big Noon Pokalen med miljonhästen I Won't Dance som vrålspurtade till seger och 250 000 kronor. Trots ett hopplöst lopp i kön kunde Adielssons häst sätta nosen först på linjen och segerkusken var mäkta imponerad av insatsen.

– Jag trodde att jag hade förlorat, men jag hade fel. Hästen gjorde ett enastående lopp, det ska inte gå att vinna. Det var så många i vägen. Han vann bara för att han var ohyggligt bra. En riktigt, riktigt bra prestation. Han har haft en toppensäsong om man tittar på hur mycket han har tjänat. Han har fått väldigt bra betalt i år den här, sa kusken.

”Kan nog smälta det”

Men trots Adielssons succé tappade han en ”pinne” på Örjan Kihlström i Solvallas championstrid. Men det var inget Adielsson tog hårt på. Så här skrev han på twitter efter tävlingarna.

– Örjan vann 3 (jag 2) idag på Solvalla och drygade ut ledningen i ligan. Jag tröstar mig med 2 söta bebisar och kan nog smälta det, skriver Adielsson.