Hustrun Åsa: Jim har tagit sina första steg

Foto: Jim Frick.
TRAV

Nio veckor efter olyckan.

Nu har Jim Frick tagit sina första steg – och på sjukhuset har han spelat poker.

”Många små tester med blandad fysisk träning stärker honom så sakteliga”, skriver Åsa Frick på familjens hemsida.

För snart nio veckor sedan störtade travprofilen Jim Frick i backen med huvudet före och slogs medvetslös i ett lopp på Solvalla. Frick blev förd till Karolinska sjukhuset i Solna där han under de första veckorna behandlades.

När läkarna på Karolinska sjukhuset märkte att Jim Frick var på bättringsvägen så flyttades han till Akademiska sjukhuset i Uppsala med helikopter. Frick ligger just nu på sjukhuset i Uppsala och rehabiliteringen går sakta framåt.

Tagit sina första steg

Under de senaste veckorna har Jim Frick gjort framsteg och för några dagar sedan tog han sina första steg. Åsa Frick, Jims fru, skriver om händelsen på stallets hemsida.

”Träningen under de senaste 3 veckorna har nu visat resultat och Jim tog de första stegen igår. Tillsammans med sjukgymnasten har han tålmodigt tränat varje dag och att nu gå några steg med skor på fötterna är ett bevis på hans starka vilja. Från att tidigare varit i behov av hisslyft varje gång en förflyttning skulle göras till att nu prova sina egna ben gör vardagen enklare”, skriver Åsa på hemsidan.

”Mycket intresserad av dagstidningen”

Jim Fricks familj är på sjukhuset varje dag och ger honom stöd.

”Han är mycket intresserad av dagstidningen och framförallt sportdelen där vi läser och berättar om vad som händer och sker utanför sjukhusets väggar. Bilder och överskrifter räcker långt när för mycket information är svårhanterlig i nuvarande situation”, skriver Åsa Frick.