Festerna – som ingen vill missa

TRAV

Här är travfesten som alla vill vara med på.

På restaurang Undici i Stockholm kan du mingla och festa med travprofiler och kändisar under elitloppshelgen.

– Det har nästan varit fullbokat i ett år. Men det finns ett fåtal platser kvar till eftersläppen, säger Tomas Brolin till Trav365.

Under elitloppshelgen är det rejält drag på den populära krogen i centrala Stockholm.

Att få komma in och partaja med gräddan av landets travprofiler och andra kändisar står högt i kurs hos många travfans.

Men de åtråvärda platserna går alltid åt som det berömda ”smöret i solskenet”. Middagarna har varit utsålda sedan länge.

– Elitloppsfesterna på Undici har blivit en kul tradition. Vi har byggt upp det här konceptet under tio års tid och det kommer folk ifrån världens alla hörn. Folk brukar boka in sig redan för nästkommande år när man är där. Det är ett bra betyg och ett tecken på att folk har trevligt.

– Det vi hänvisar till nu är eftersläppen senare på kvällarna. Där finns det ett fåtal platser kvar, säger Tomas Brolin till Trav365.

– Elitloppshelgen är för mig en av årets absoluta höjdpunkter. Det är trevligt att träffa och umgås med alla människor runtomkring travet som kommer hit.

Foppa och Doktor Alban

Han har själv mycket att stå i under elitloppsveckan. Två dagar före elitloppshelgen inleds meetinget med en fotbollsturnering med travanknytning. Tolv fotbollslag drabbar samman på Östermalms IP i Stockholm. Elitloppscupen heter Coupe du Ronde och är ett samarrangemang mellan Kanal 75, facktidningen Travronden och retaurang Undici. Där kommer många aktiva inom travsporten att delta med olika lag. Så även Tomas Brolin som förutom att han är mycket travintresserad även är hästägare. Han kommer själv att vara målvakt och har fått tunga pjäser med i sin laguppställning. Mycket talar för att de blir klara favoriter till slutsegern.

– Det här är ett roligt och bra initiativ. Vi har namn som Challe Berglund, Foppa, Anders Limpar, Janne Viktorsson, Doktor Alban, Thomas Bodström och dramatenskådisen Thomas Hanzon klara. Sedan kommer jag och min bror att vara med. Dessutom har jag ett par namn till som blir klara på måndag.

– Det blir säkert kul och självklart tror jag att vi vinner. Men det tror säkert de andra lagens kaptener också, säger Tomas Brolin med ett skratt.

Fest – i dagarna fyra

På torsdagskvällen efter matchen är det stor bankett och festligheter på Undici för alla inblandade spelare.

– Det gör att elitloppshelgen har utökats med ytterligare en dag. Så nu sträcker sig festligheterna över torsdag, fredag, lördag och söndag sista helgen i maj.

– Samma sak gäller på torsdagskvällen att det är eftersläpp i mån av plats. Jag hoppas att alla kommer att roa sig och ha lika trevligt som tidigare år.

ARTIKELN HANDLAR OM

Elitloppet