Efter dödsolyckan – nu är hästen avlivad

TRAV

Den 70-årige travtränaren sparkades ihjäl av en unghäst.

Veckan efter gick hästen till attack mot Kajsa Fricks personal.

Då beslutades att avliva hästen.

– Man litade inte på honom, säger Leif Witasp.

Den tragiska olyckan inträffade på Rättvikstravet för några veckor sedan. En 70-årig amatör var på banan för att köra ett jobb med sin tvåårige häst. Helt plötsligt började hästen sparka bakut och träffade kusken direkt i huvudet och sedan flera gånger i bröstkorgen.

Mannen fördes med ambulans till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. Några dagar efter den tragiska olyckan hedrades tränaren på banan.

Efter olyckan fick proffstränaren Kajsa Frick hand om hästen men för några dagar sedan beslutade Kajsa i samråd med ägarna att avliva hästen. Tvååringen hade då gått till attack mot personal på Kajsas gård.

– Vi tog bort den, den gick till slakt. När en häst gör sådana där grejer så går det inte att lita på dem. Det var en huligan. När vi släppte ut hästen i hagen så gick den till attack mot personal. Man vågar aldrig lita på en sådan där häst mer. säger Kajsa Fricks pappa, Leif Witasp.

Leif Witasp var själv inte på banan när olyckan inträffade men det var hans dotter Kajsa.

– Jag var inte i närheten men han ska ha blivit klockrent sparkad i huvudet direkt, sen måttade hästen sparkar i bröstkorgen efteråt, säger Witasp.