Bergh: ”Det är en otrolig talang...”

Foto: Robert Bergh laddar upp inför V75 på hemmaplan.
TRAV

STOCKHOLM. Hemmaplan och dubbeljackpot på V75.
Trav-Sveriges champion Robert Bergh vurmar framförallt för två av sina hästar - och meddelar skoryck.
- Barfota bak på Caddie Heart blir en bra pollett, säger Bergh.

Bergsåkerstränaren stall går på sparlåga för tillfället. Det är full vinterträning som gäller för merparten av hästarna inför att den stundande säsongen drar igång på allvar. Bergh har även fullt upp med alla förberedelser inför flytten till Åby som blir den 1 juli. Han har även 32 hästar i Frankrike dit han reser på måndag för att vara där nästa vecka och träna och starta flera av dem.
I lördagens V75-omgång, som kryddas med en dubbeljackpot där en ensam vinnare kan ta hem 34 miljoner kronor enbart på sju rätt, har Bergh fyra hästar till start efter att Jethro Tull blivit struken då hästen fått en spark i hagen. Han tycker att två av dem ska räknas med vinstchans och meddelar även en intressant balansändring. Det är på andrahandsfavoriten Caddie Heart som senast gjorde debut i Berghs regi och då blev trea från ledningen.
- Caddie Heart (V75-2) var jag inte helt bekväm med inför den starten då jag haft lite dåliga träningsmöjligheter. Nu har vi kunnat trimma på ett tag till efteråt och jag körde ett jobb med henne i onsdags och då kände jag att hon tagit loppet bra och kommer att ha gått mycket framåt till den här starten. Det var klart plus för det jobbet. Jag tror att hon nu kommer att se ut som jag ville ha henne i första starten för mig, säger Robert Bergh.
- Innerspåret var även dåligt senast och det fanns inget fäste. Hon sprang sig trött och det var ingen som kom i mål den dagen av de som gick på innerspåret. Så det var tre, fyra saker som jag inte var nöjd med men nu kommer det att vara betydligt bättre. Det blir även barfota bak nu och det är en bra pollett.
"Är en otrolig talang"
- Beautyson (V75-4) gjorde ett bra lopp senast och får han lägena är han med och gör upp om det. Men det känns svårt från det här läget att han ska vinna på V75. Barfota runt om igen.
- Lesja Kongen (V75-5) är en otrolig talang som det blev helt fel för i Östersund näst senast. Jag fick en bra känsla inför loppet på Solvalla därefter för jag hade gjort en del ändringar inför den starten och det föll väl ut. Det är en fin häst med en härlig inställning, även om han är lite entaktad. Han måste ha lite chans i det här loppet, säger Robert Bergh.
- Super Thirst (V75-6) smyger vi med och hoppas att vi kan få en vettig placering.

Michael Carlsson / Kanal 75