”Allting talar för en norsk dominans...”

TRAV

Senast var han min spik och ledde runt om.

Nu går jag emot favoriten Tresor d’Inverne och har en annan fräck vinnare från stall Bergh i samma lopp.

Stormvarning för B.B.S.Mandarino från spets!

Dannero är värd för V75-omgången som innehåller dubbla kallblodslopp. Pratade med både Jomar Blekkan och Ulf Ohlsson i veckan. Båda är övertygade om att Järvsörappen vinner Svenskt Kallblodskriterium om han sköter sig. Han vann okörd i sitt försök men såg inte helt fläckfri ut i

aktionen och även om tränare Blekkan säger att det här är den största talang som han har tränat vill jag gardera.

Dels är han stor favorit och dessutom imponerade även Sjö Odin stort vid sin överlägsna seger i sitt kriteriekval. Även han vann med gott om krafter kvar och är snabb ut. Han vann spårlottningen och kanske kan utnyttja innerspåret till att leda runt om.

Plats på kupongen får även Smedheim Solan som spurtade vasst bakom Järvsörappen senast och dessa tre hästar står i en klass för sig så allt talar för en norsk dominans i finalen.

Öppet och svårlöst

Det andra kallblodsloppet är ett handicaplopp där hästarna är utspridda på fem volter. Öppet och svårlöst precis som en handicap ska vara. Ringde upp Robert Bergh i går som tyckte att 80 meters tillägg för Bro Viking var ”våldsamt mycket”. Han trodde inte på någon större chans därifrån för hästen som är andrahandsfavorit i skrivande stund.

En av sveriges bästa kallblodskuskar, Ulf Ohlsson, trodde att G.G.Igor skulle bli svårslagen och hästen har varit klart bra i tre raka segrar. Uffe sa även att hans Latino ska lättas i balansen och kan vara intressant. Den måste med.

Vad har Robert Bergh att bjuda på till lördagen då? I den här spalten för två veckor sedan gav han förträfflig info på de båda vinnarna Tresor d’Inverne och Paying Guest. Landets ledande tränare beklagade sig över startspåren den här gången men småvarnade för ett par kantbollar.

– B.B.S.Mandarino ska man se upp med. Det ser ut som att han kanske kan få överta ledningen efter en bit och då blir han intressant. Samtidigt så är Tresor d’Inverne inte lika het när han har bakspår då han är bäst i ledningen.

–  Speed Delicious har det krånglat för men är klart bättre än raden och ska gå barfota runt om den här gången. Han duger i V75 om han sköter sig, menar Robert Bergh.

Åbergsvinnaren Ed You då?

– Han känns jättefin i jobben och har chans att vinna även om det skulle bli dödens på Sanity.

Spikar Google Håleryd

Jag gör som många andra och låser det på dessa två och ser fram emot en härlig duell på slutrundan. Det blir nog inte alldeles enkelt att ta ner Sanity från spets.

Min spik i omgången blir Google Håleryd som är en häst jag verkligen gillar och haft ett gott öga till länge. Efter en liten downperiod verkar han nu rejält på gång igen och de tre senaste insatserna skvallrar om att toppformen är nära.

Han gick ett starkt slutvarv senast bakom Robert Berghs Digital Archive och gången innan mötte han kulltoppen och sköt till mycket vasst efter en sen lucka. Läget är perfekt med spår två bakom bilen och även om han

inte är något spjut från början så tror jag att den klassige fyraåringen mosar allt.

Den väldige Raz Mackenzie (173 centimeter hög) imponerade vid en överlägsen seger senast och kan krossa allt igen trots bakspår.

Helgens tips

1. 6 B.B.S.Mandarino (V75-1)

Kan få överta ledningen och blir då hårdtuggad. Nahars bästa hagkompis har form nu och är helt bortglömd.

2. 5 Speed Delicious (V75-4)

Krafter kvar vid galoppen senast. Klart bättre än raden och barfota runt om nu.

3. 2 Google Håleryd (V75-6)

Gör ett klassigt intryck och har visat bra form i de senaste starterna. Sänker allt.