Succétränaren: 'Han är hetast'

1 av 3 | Foto: Robert Bergh kan vinna nya lopp i Rättvik. Han har bland annat två hästar i Sommartravets Final.
TRAV

En miljon kronor och seger i storloppet Hugo Åbergs Memorial.

Det vann Bergsåkers Robert Bergh i tisdags på Jägersro.

På lördag kan han ta nya segrar, i Sommartravets final på Rättvik.

– Poker Kronos känns som den hetaste, säger han till Trav365.

I tisdags på Jägersro vann Robert Bergh storloppet Hugo Åbergs Memorial med en miljon kronor i förstapris. Han gjorde det tillsammans med Ed You, efter stor dramatik. På lördag väntar nya uppgifter för Sundsvalltränaren, V75 avgörs i Rättvik och Bergh har två hästar till start i Sommartravets final med en miljon kronor i förstapris.

”Skönt att det finns en vardag”

Har du hämtat dig efter Hugo Åbergs?

– Ja, det har jag gjort. Det är skönt att man har en vardag med fullt upp med annat, med banor som ska ordnas och med nya tävlingsdagar. Det är härligt att smälta en sådan seger i ett dygn, och sedan är det nya givar. Det är en hektisk och spännande period nu, med en rolig dag igen i Rättvik på lördag.

Har Ed You tagit Hugo Åbergs bra?

– Ja, det har han gjort. Han fick två dagar i hagen efter Hugo Åbergs och ska ut och jogga lite i dag, fredag, och sedan funderar jag på Dannero och V75 nästa helg för honom.

”Hade satt upp mig på Poker Kronos”

I sommartravets final med 300 000 kronor i förstapris har Robert Bergh två hästar till start, Poker Kronos och Nahar. Poker Kronos har gjort tre starter hittills för Bergh och är obesegrad, och Nahar kommer från en enkel seger på Solänget.

– Nahar är bra alltså, allting ser bra ut och han är spänstig och fin. Men jag tycker inte det varit rätta trycket i honom i loppen och det är lite blandat kring honom. Han har en svår uppgift. Jag hade faktiskt satt upp mig på Poker Kronos först, men då jag inte varit helt nöjd med Nahar vill jag köra honom.

Är det en fingervisning om att du tror mer på Poker Kronos?

– Man vet ju inte vilka spår de får, hade Poker Kronos fått spår fyra eller fem hade det varit stökigare. Nu blev förutsättningarna bra och jag tycker han ska ses med vettig segerchans. Jag tycker han har utvecklats och framför allt har han lugnat ned sig, och det är ett måste för att han ska utvecklats ytterligare. Det är fortfarande mycket säkerhet och utrustning på honom och det finns mer att ta av, vi jobbar just nu mest på att få honom lugn och samlad.

”De ska vara på topp i Sundsvall Open Trot”

Vem är bästa chansen i Sommartravets final?

– Poker Kronos känns som den hetaste, men jag kan vinna med Nahar också. Bägge ska räknas.

Bergh har förutom sin duo i Sommartravets final ytterligare fyra hästar inom V75-spelet, två av dessa tycker Robert känns heta.

– Kadett C.D. och Flex ska man ha med tidigt i sina beaktningarna, de ser fina ut.

Sista lördagen i augusti går Sundsvall Open Trot på hemmabanan Bergsåker, Bergh har börjat sikta mot det storloppet.

– Både Nahar och Ed You ska vara i bra ordning till Sundsvall Open Trot, där skulle jag vilja att de är på topp.