Läsaren: Vem är sämst förlorare?

TRAV

”Du, Åke Svanstedt eller Robert Bergh”

Läs hela chatten med Ulf Ohlsson här.

Moderator säger: Chatten är något försenad, men börjar om några minuter.

stefan säger: Hur många bra chanser har du imorgon på V75?

Ulf Ohlsson säger: Jag har väl ett par. Jag har kanske inga förstastrecks hästar. G.Q.Man och Bobtail är väl mina bästa chanser.

Hej Ulf! Hur ska du få Bobtail att vinna? Ha en fantastisk lördag Lennart säger: Hej Ulf Hur ska du vinna med Bobtail? Ha en fantastisk lördag Lennart

Ulf Ohlsson säger: Det var synd på läget. Jag hade hellre bytt läge med förhandsfavoriten. Det går inte att låsa sig vid någon taktik, vi får se hur det löser sig.

säger: Hej. Är det sant att du sa att nu är inte Leif Witasp sveriges snyggaste travtränare längre när du fick din A-licens? Mvh En hemlig beundrarinna...

Ulf Ohlsson säger: Det där en Svante Båth-story som han dragit en gång i tiden... Vad jag kan påminna mig så har jag inte sagt det.

Guldet säger: Uffe! Du synar väl Berghs lus Trotteur från dödens med Maro Khan?

Ulf Ohlsson säger: En lus tycker jag absolut inte att det är! Men jag kör en bra häst, även om han inte varit lika bra i de senaste starterna.

Hur besviken blev du när inte Bellman Töll fick chansen i Elitloppet 2005? säger: Hej Ulf! Hur besviken blev du när inte Bellman Töll fick chansen i Elitloppet 2005?

Ulf Ohlsson säger: Jag blev faktiskt inte besviken. Jag fick ju vinna Sweden Cup. Det smällde högre än att bara vara med i Elitloppet. Troligtvis hade han inte räckt till en tätplacering.

säger: Norrland har som bekant tilldelats mer prispengar och fler större dagar from 2010. Tror du att konkurrensen mellan catchdrivers i Norr ökar i och med detta, och att kanske fler av de stora kuskarna reser oftare till Norr i framtiden?

Ulf Ohlsson säger: Ja, så kan det ju bli om Bergsåker blir en storbanan. Då kommer det naturligtvis fler kuskar söderifrån. Vi som kör mycket vill tävla om de bästa pengarna. Men det är bara bra för Bergsåker.

Guldet säger: Hej Ulf! Du är grym! Hur bedömer du chanserna att slå Bob Hope från dödens med Bobtail?

Ulf Ohlsson säger: Det är inte lätt att ta ner en sådan bra häst ifrån dödens. Hästen ser dock ut att ha bra form, men det blir nog svårt att vinna från dödens.

Peter säger: Hej Ulf! Tycker du att hästarna påverkas mycket av en längre resa upp till Skellefteå.Hur lång tid inna brukar hästarna resa dit?

Ulf Ohlsson säger: Från Bergsåker är det ju inget negativt. Våra hästar bekommer det inte något. Men de som kommer längre ifrån med övernattning första gången kan ha problem.

Är det sant att Ragge Svensson brukar hjälpa till i stallet ibland. säger:

Ulf Ohlsson säger: Ha, ha. Det stämmer. Han brukar vara med och hjälpa till att köra. Ragge är en pensionär som varit på travet hela tiden. Han har följt med mig mycket.

skrällen säger: Hej Uffe! Är det nåt särskilt man bör tänka på ang Skellefteås bana?

Ulf Ohlsson säger: Banan är jättefin. Fast och bra. Det är väl så fall att de har open stretch, men det är kortare open stretch än på andra banor.

Patrik säger: Tjena Uffe! Kul och se att det går så bra för dig! Vem är den bästa hästen du kört eller den största talangen?

Ulf Ohlsson säger: Jag får nog säga Bellman Töll. Det var en otrolig travare.

bobtail maro khan säger: om du får böter i ett lopp hur lång tid har du på dig att betala den?

Ulf Ohlsson säger: Vet faktiskt inte. Jag betalar mina räkningar i god tid.

Vem är sämst förlorare? du, robban bergh eller Åke Svanen? säger: Hej. Vem är sämst förlorare? Du, Robban Bergh eller Åke Svanen? Häls: en vinnare

Ulf Ohlsson säger: Absolut inte jag. Det är nog döttlopp mellan Bergh och Svanen.

Masen säger: Vilken distans föredrar du att köra och varför?

Ulf Ohlsson säger: Jag tycker nog mer om längre lopp, för då händer det mer saker. Det är mer taktiskt med positionsförändringar.

vad hade du gjort om det inte blev trav? säger:

Ulf Ohlsson säger: Ja vad hade jag gjort? Jag har hållit på med hästar i stort sett hela livet. Men troligtvis hade jag kanske varit affärsman som min far.

Nicke säger: Tjena alltid lika goo och glade Uffe vilken är dagens bästa spik enl dig i morgon?

Ulf Ohlsson säger: Jag tycker nog att det är Lome Stjernen. Han har ett liknande upplägg som i Årjäng.

Vad tycker du om dom olika bedömningarna för drivning ex en amatör typ D Reden kontra goop bedömms dom lika!? säger:

Ulf Ohlsson säger: Om jag är jämsides med en amatör så drabbar det mig mycket hårdare att drabbas av en drivning än en amatör. Han drabbas inte så mycket av en avstängning på en vecka än vad det drabbar mig. För oss som kör mycket kostar det alldeles för mycket.

klasse säger: Hej Ulf. Är du kusk tills 65?

Ulf Ohlsson säger: Jag hoppas inte det. Det skulle vara kul att göra något annat i livet. Man jobbar så jättehårt, så varför inte kunna sluta lite tidigare?

Masen säger: Roligaste banan att köra på?

Ulf Ohlsson säger: Bergsåker. Det är min hemmabana och jag vinner ju mycket lopp där...

klasse säger: Hej Ulf. Tough Smash verkar vara en häst på "G" vad tror du om dennes chanser i morgon?

Ulf Ohlsson säger: Hade jag fått frågan för 14 dagar sedan hade jag inte trott så mycket. Men han gjorde det bra senast. Hoppas han trots läget är lika bra på lördag.

jojje säger: Vad har du för tips till mig som ung om jag ska lyckas som du inom trav?

Ulf Ohlsson säger: Försök snappa upp så mycket som möjligt och var hos flera olika tränare, det tror jag är väldigt nyttigt.

klasse säger: Hej Ulf. Lindy Later som har varit en jättebra häst men som knappt får till det längre. Vad tror du om dennes chanser i morgon?

Ulf Ohlsson säger: Nu har den ju fått ett bra läge för en gångs skull. Formen är inte alls tokig. Han kan nog ta en bra placering här. Men det blir nog svårt att vinna.

Hovis säger: Hej, Ulf följer ofta dina tips och främst din överlägsna seger i Guiden,.Grattis, du e grymt skicklig på att analysera främst v:75. Hur bär du dig åt??

Ulf Ohlsson säger: Jag försöker förbereda mig så gott det går. Det har ofta gått bra i tipstidningar och tävlingar. Hoppas att det inte bara är tur. Men jag kör ju mycket lopp och ser mycket lopp.

Dankar säger: Vem tycker du är bäst på att tippa, Nybrink, Raffe eller Professorn?

Ulf Ohlsson säger: Om man säger så här: Nybrink gillar jag för att hans krönikor är så roliga att läsa.

säger: hur ser du på travets framtid? mest med tanke på att dom stora blir större och dom mindre blir mindre.

Ulf Ohlsson säger: Det är tufft för mindre tränare och framför allt för nya som ska in. Det blir ju så med catchdrivers som tar för sig och kör mycket lopp. Det finns fina pengar att köra om i unghästloppen och V75, men prispengarna på de mindre banorna är lika lågt som när jag började på 80-talet – i stort sett.

Dankar säger: Är det roligast att träna eller köra lopp? Lycka till imorgon :)

Ulf Ohlsson säger: Bägge delarna är kul, men visst är det kul när man lyckats med en häst och den vinner lopp. Det är nog roligare när man lyckats själv.

Moderator säger: Vi tar två frågor till.

säger: Jag kan se en viss likhet mellan din körstil och Örjans,, är det Eran kylighet och pålästhet som är en nyckel till Era framgångar?? Misstag från ngn av Er båda är sällsynta.

Ulf Ohlsson säger: Jag vill inte jämföra mig med Örjan, men visst gör vi misstag allihopa. Men jag hoppas väl att jag gör färre misstag och samtidigt får jag köra mycket lopp.

säger: Ulf, din bästa häst i träning för dagen är???

Ulf Ohlsson säger: Det är nog ett kallblod som heter Love. Det är nog min bästa häst.

Moderator säger: Vi tackar Ulf Ohlsson och Trav365:s läsare för chatten!

Ulf Ohlsson säger: Jag tackar själv för frågorna och lycka till ni som spelar på V75 på lördag!