Miljardärens glada revansch på V75

TRAV

Mellby Smaragd, som ägs av miljardären Rune Andersson, missade snöpligt en finalplats till Stochampionatet efter mycket otur.

I dag kom revanschen på V75.

– Hon hade haft bra chans i Stochampionatet, sa Rune Andersson efter V75-vinsten.

I kvalet till Stochampionatet fastnade Mellby Smaragd bakom en galopperande konkurrent och missade en finalplas. Roger Walmann som trodde mycket på hästen inför storloppet, fick istället anmäla hästen till Axevallas V75-tävlingar.

Och det blev en liten revansch för Mellby Smaragd i V75-2 på lördagen.Förhandsfavoriten Rio de la Plata galopperade i starten liksom tredjehandsfavoriten Hepburn Broline. Istället kunde Örjan Kihlström överta ledningen i ett tidigt skede. Tempot sänktes och första 1000 gick på 1.15,8. Väl in på upploppet hade Kihlström full kontroll och ekipaget vann mycket säkert.

– Hon har verkligen haft otur och det var skönt att vi fick vinna i dag. Hon öppnade bra och vann enkelt, sa Örjan Kihlström efter loppet.

Fick cykel förutom vinstpengar

Även ägaren Rune Andersson var på plats.

– Jag tror att hon hade haft bra chans i Stochampionatet. I försöket blev hon helt stoppad i sista kurvan och då var hon chanslös, sa Rune Andersson som efter omständigheterna var nöjd.

– Det här var bra det också, sa Rune som förutom segerpremien belönades med en cykel i vinnarcirkeln.

Jens Oscarsson/Minimedia