”Krångla till det om det ser för lätt ut”

Publicerad 2015-06-05

Missa inte min ”bomben i ån-spik”. För just nu går jag på vatten och badar i pengar.

Det räcker att jag slår upp programmet så ramlar vinnarna över mig.

Hybris? Som fasen. Det gäller att rida på vågen.

Kvällstrav med V75 från Östersund (start 20.30) passar i alla fall mig perfekt, bättre än dagstrav en lördag.

Tittar liksom inte på Melodifestivalen, Fångarna på fortet eller något annat hjärndött kändisdravel. Och så har jag inga vänner eller personer jag känner. Gillar faktiskt folk allt mindre.

Nej, hästarna är mina kompisar, de har min respekt. Kuskarna kan ha det, ibland.

  V75-1: Royal Apanage har knappt tjänat en spänn i ryggar. Han vill ha täten eller dödens och när han ledde runt om senast var han finare än på många år. Förklaringen stavas ”no nuts”, han är kastrerad och mer fokuserad, tål träningen bättre. Bra chans. Melker är en marinkårssoldat som missade starten senast och reparerade strålande i ett V75-lopp. Coriano Ås har varit dunder. Missa inte honom.

Bästa kallblodskusken

  V75-2: Kul kallblodslopp där jag kategoriskt går rakt ut på tilläggshästarna. Titan Tabac körs nu av världens bästa kallblods­kusk, Torbjörn Jansson. Hästen är otroligt fin. Mino var den som satt fast med mest krafter kvar i V75 i Gävle senast. Nordlirappen spelade och spikade jag mot Månprinsen A.M. senast han var i Sverige och det stod faktiskt och vägde 150 kvar.

Jag tror han är bäst, hoppas formen är bättre igen, sjuk senast.

  V75-3: Både Shiraz Brodde och Speed Delicious tar bara en

fikapaus i ”broms”, de lär vandra vidare ganska snabbt. Shiraz var knallbra näst senast när han tuggade ner danske Tripolini V.P. som om han vore en Oreokaka. Speed Delicious slog hela blå laget (Melander hade många) senast när han vann från dödens. Hur bra han var? Grym. Linus Wibb åker med på sin inneboende, fruktansvärda kapacitet.

  V75-4: Ingen fjong på det här loppet och jag provar att köpa mig vidare med tre streck. Vem som vinner av Space Photo, Desuper Filius och Balero Meras är inget jag ligger vaken hela fredagsnatten och tänker på. Säg det, vem bryr sig? Bourne Identity bantade jag bort. Så vet ni vem som vinner.

  V75-5: I tredje ledet bakom bilen hittar jag spiken. Om det ser lätt ut, krångla till det. Så jobbar en ortodox travtorsk som jag.

Ninepoints Lucys tre senaste insatser är vassa och Oskar J Andersson är min etta i lärlingsloppen.

Senast avslutade Lucy i tredjespår utan rygg hela sista varvet som tvåa på V75. Motståndet nu? Inte kollat så noga. Skojar bara, hon vinner, och när hon vänder upp och segerdefilerar så är jag killen som drar ner och gör helikoptern ... nej, inga såna. Då vaknar trollen.

Bättre än Elitloppsfinalen

  V75-6: Häftigt lopp som är minst lika bra som Elitloppets final. Kommer Cool Keeper förbi El Mago Pellini i starten? Den som har svaret spikar ledaren. Jag pyntar lappen med fantastiska Backfire och Your ”nu tror ingen på henne” Highness. 1.11 första 1 000 och hon är med i matchen.

  V75-7: Ibland är det så här enkelt.

Hur ska Highspeed Call undgå att leda runt om? Han var jättebra senast, det är obligatoriskt att se det loppet igen.

Micke Nybrinks chanssystem

V75-1: 1–6–8–5–2 (res 9–11)

V75-2: 13–10–11 (res 4–7)

V75-3: 7–2–4 (res 9–5)

V75-4: 4–1–3–2 (res 10–12)

V75-5: 14 Ninepoints Lucy (res 4–1)

V75-6: 2–1–5–10 (res 6–4)

V75-7: 1 Highspeed Call (res 10–11)

720 rader/360 kronor
Helgens tips

1. 14 Ninepoints Lucy

(Östersund, V75-5)

Stark slutrunda på V75

senast. Smiter fram. Spik.

2. 10 Your Highness

(Östersund, V75-6)

Stjärnsto som ingen tror

på nu. Det gör jag.

3. 1 Highspeed Call

(Östersund, V75-7)

Flyger bakom bilen. Flyger undan sista 200?

Följ ämnen i artikeln