Trav

Kee Marcello: ”Tog den där extra ölen”

Av: 

Carl Wangle

TRAV

Pratar ut för Trav365 om nyheten som skakade trav-Sverige: "Det var mitt fel"

Rockstjärnan Kee Marcello skulle möta Patrik Sjöberg i ett stjärnmöte på Dannero travbana innan V75-spelet.

Men duellen uteblev – Kee Marcello klarade inte alkotestet på travbanan.
– Det kom som en riktig chock, jag var helt oförberedd, säger Kee Marcello till Trav365.

Publiken, Patrik Sjöberg och Kee Marcello var laddade inför dagens duell mellan kändisarna som börjat nya karriärer som travkuskar. Men stjärnkampen uteblev – på grund av att Kee Marcello inte klarade det alkotest som alla kuskar genomför innan lopp.

Danneros sekretariat bekräftar att Kee Marcello varit berusad när testet genomfördes under lördagsförmiddagen.

– Tyvärr var det så. Vi gjorde testet som gav utslag. Det stämmer att det var Kee Marcello, säger Anton Eriksson vid Dannero Travbana.

Direkt efter alkotestet togs Kee Marcello bort från loppet och stängdes även av till den sjätte november av Svensk Travsport.

Kee Marcello vann TV4-satsningen Stjärnkusken och har under våren fortsatt sin travkarriär och tagit licens som kusk.

Kee Marcello väljer efter det uteblivna loppet att berätta för Trav365 om händelseförloppet.

Han är besviken på sig själv.

– Man blir mörkrädd alltså, jag kände mig helt normal när jag kom till travbanan och hade ingen tanke på det. Så det kom som en chock och jag var helt oförberedd på det här. Patrik Sjöberg och jag reste upp tillsammans och såg fram jättemycket mot den här duellen. Det här skulle vara perfekt för oss att visa upp oss i ett riktigt lopp.

"Tog den där extra ölen"

Kee Marcello berättar att han kom upp till hotellet i Kramfors under lördagskvällen tillsammans med Patrik Sjöberg. Sedan gick duon ner till baren.

– Vi kom till hotellet och egentligen var vi ihop hela kvällen och vi drack lite alkohol. Men jag stannade uppe lite längre och tog den där extra ölen, vilket så klart var dumt av mig. I morse gick jag sedan upp och käkade frukost och kände mig helt normal. Så jag blev chockad när jag blåste rött. Jag tror inte man kan avgöra hur mycket alkohol man har i kroppen. Tänk då hur många personer som kör bil som egentligen inte borde göra det?

Hur mår du nu?

– Jag är så klart jättebesviken, det här är helt mitt fel. Jag kan inte skylla på någon annan än mig själv. Men jag vill säga att regelverket som Svensk Travsport har är jättebra. Tänk om det skulle vara så på OS till exempel? Här har man inga stickprov utan det är tester inför varje tävling.

Hur ser du på avstängningen?

– Det är så klart tufft, men jag tänker samla ihop mig nu och jag kan sedan fortsätta träna och köra häst. Det får jag. Jag har tränat 2-3 dagar i veckan nu, men jag tänker öka det nu till fem dagar i veckan. Jag tänker komma tillbaka starkare än förut och ta min revansch.

– Jag vill även säga att jag är jätteglad över att det var Patrik som vann loppet. Det var hans tredje riktiga lopp och så fick han vinna.  Det var roligt.

Hur ser du på framtiden efter det här?

– Min kärlek till travsporten är helt oförändrad.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!