Åby Stora Pris 2016

Goop: ”Jag ville ha den här titeln”

Av: 

Madeleine Brohlin

TRAV

Franska topphästen och svenska stjärnkusken vann Åby Stora Pris

Här vinner svenska stjärnkusken Björn Goop miljonloppet Åby Stora Pris för första gången tillsammans med den franska topphästen Un Mec d'Heripre.

Goop bjöd på segergest när de skar mållinjen som vinnare.

– Jag ville ha den här titeln. Men det är inget man kan få – man måste ta den, säger han i ATG Live.

Tränaren Fabrice Souloy var mycket nöjd med sin stjärna  Un Mec d'Heripre. ”Det är en fantastisk häst”, sa han efter loppet.
Tränaren Fabrice Souloy var mycket nöjd med sin stjärna Un Mec d'Heripre. ”Det är en fantastisk häst”, sa han efter loppet.

Det var drama inför skiljeheatet mellan de två hästarna Un Mec d'Heripre och Propulsion i storloppet Åby Stora Pris under lördagen.

In i det sista jobbade banpersonalen med att ställa i ordning banan som var i dåligt skick på grund av regnet. Många kuskar och tränare var kritiska mot underlaget.

Starten fick skjutas upp flera minuter – och under tiden förbereddes de två hästarna för finalen.

Tränaren Daniel Redén skodde om Propulsion så att hästen skulle få bättre fäste på banan, medan Fabrice Souloy-tränade Un Mec d'Heripre kunde köras barfota.

Goop bjöd på segergest

När loppet väl kördes tog Un Mec d'Heripre och Björn Goop ledningen och dämpade sedan tempot vid första sväng. Örjan Kihlström och Propulsion gick med bakom.

När upploppet kom var Un Mec d'Heripre starkast och stack undan. När ekipaget skar mållinjen som vinnare sträckte Björn Goop upp handen i skyn.

Det här var första gången som han vann storloppet Åby Stora Pris.

– Min häst var startsnabbare och sedan körde jag i ett lagom tempo. Jag hade en snabbare häst. Propulsion har fått tuffare lopp utvändigt om ledaren i heaten, kommenterade Björn Goop efter loppet.

”Jag ville ha den här titeln”

För Björn var det ett stort ögonblick i karriären att få vinna Åby Stora Pris.

– Det är kul att få vinna det här loppet. Jag har aldrig vunnit Åby Stora Pris. Jag är en Mölndal-grabb från början. Jag ville ha den här titeln, men det är inget man kan få, det gäller att ta den, sa han.

Segern i skiljeheatet i Åby Stora Pris var värd 1,2 miljoner kronor. Dessutom fick Un Mec d'Heripre 400 000 kronor efter att ha vunnit ett av försöken till storloppet.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Åby Stora Pris 2016

Björn Goop