Sportbladets V86-tips

TRAV

Expertens drag till miljonerna

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Solvalla & Bergsåker.

Spelstopp 20.30

TV12 20.00

ATG24 18.00

Sportbladets expert Per Nicklasson tippar i jakten på alla rätt.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

✓ V86-1

Loppet

Above All Ås ska göra det Narold Vox inte lyckades

göra på honom häromveckan – ta in dubbla tillägg.

Tipsettan

Above All Ås såg väldigt fin ut senast. Nu är det enklare emot, men samtidigt paradoxalt nog kanske en tuffare uppgift eftersom det är enklare att gå i ledningen än att tvingas ut i spåren och runda konkurrenterna som han med största sannolikhet måste göra nu. Han gick 15,2 på distansen senast men någon tiondel sparat och en sådan tid placerar honom i segerstriden här också, även om det inte är så enkelt som att bara räkna på tider.

Motbuden

Sailfish har formen på topp och uppgiften med tätkänning direkt känns intressant. Vi dubblar med honom. Mellby Charmören och Spitcam Jubb är två starka hästar som vi har respekt för men den

första är ojämn och den andra var dålig senast.

Skrällbudet

Elegant gör bra lopp och klarar distansen.

Spetsbuden

Sailfish eller Mellby Charmören borde ta spets,

och köras där?

! Statistik­vinnaren

Mellby Charmören.

✓ V86-2

Loppet

Tvååringar.

Tipsettan

Current Affair har inte satt en fot fel på fyra starter och är utan

tvekan ett stort löfte. Samtidigt har hon i ärlighetens namn

fått en del gratis och vi vill syna henne när hon nu står inför sin tuffaste uppgift hittills.

Motbuden

Coin Perdu är läcker och ska vi försöka oss på att värdera honom gentemot tipsettan så här tidigt i karriären tror vi faktiskt att han är en bättre häst. Problemet är att han har ett ännu sämre läge än vad Current Affair har. Vi streckar även den kapabla men osäkra Mr Deauville. Kanske lever vi lite farligt med två från dåliga spår och en som kan fela. Å andra sidan bör de här tre vara klart bättre än övriga.

Skrällbudet

Veneer ser ut som en rätt så trevlig häst.

Spetsbudet

Enzo de Vonnas trots spåret?

! Statistik­vinnaren

Current Affair.

✓ V86-3

Loppet

Vi är inte säkra på att vår spik är bästa hästen, dessutom har han sämsta läget. Men vi tror att han kan nå spets ändå och hoppas att det blir loppavgörande.

Tipsettan

När vi säger att vi inte är säkra på att Storm Odd är bästa hästen betyder det inte att vi tror att någon annan nödvändigtvis är det, vi säger bara att det är ovisst. Men en sak bör vara tämligen säker: Om Storm Odd kommer till ledningen är han svårslagen, och det är alltså det vi spelar på att han gör.

Motbuden

Tangen Haap är en topphäst som vann lätt som storfavorit senast men då var det enklare emot än den här gången. Det är ändå bra möjligheter för Tangen Haap att vinna även det här loppet och skulle inte Storm Odd nå ledningen är det Tangen Haap som

är favorit att vinna loppet. Eventuella indikationer från kretsen kring den senare om att inte köra för ledningen skulle alltså göra Tangen Haap till ett än hetare bud än han redan är.

Skrällbudet

Cali Maks kan nog rensa en del. Fartfylld herre.

Spetsbuden

Junifaks tar spets men vill smyga. Finnskog Sjefen är snabb ut men är knappast den Junifaks vill ha rygg på, då är det i så fall mycket mer intressant att släppa till Storm Odd som därmed är vår spetsfavorit.

! Statistik­vinnaren

Tangen Haap.

✓ V86-4

Loppet

Ett tämligen vanligt Vallalopp.

Tipsettan

Talassio har övertygat i tre raka segrar. Två från ledningen, en via stark långspurt. Kommer han till ledningen nu har han toppchans, får han gå bakifrån eller i dödens har han bra chans.

Motbuden

Kan Say That Again hålla ledningen borde det vara givet att han körs där, för att inte bjuda Talassio på något. Å andra sidan kanske Say That Agains kusk har respekt för Talassio. Donato E. är högkapabel. Missgynnas av bakspår men har i gengäld bra startryggar.

Skrällbudet

Bonjour Shangri La kan bli farlig felfri.

Spetsbudet

Say That Again har bra spetschans (utmanas främst av Digger Smasher och Exceed’Em), men ­kanske kan tänka sig att släppa till Talassio. På Solvalla måste man alltid räkna med att favoriten släpps till spets.

! Statistik­vinnaren

Say That Again.

✓ V86-5

Loppet

Det mesta kan hända i trav men det kan väl knappast gå utanför vår trio?

Tipsettan

Mellby Don Juan frontade från innern senast men galopperade oväntat ut på första långsidan. Det borde han normalt inte göra och nu kan han mycket väl leda runt om.

Motbuden

Global Security galopperade också senast men känns inte

heller som en osäker häst. Det är utan tvekan en talang och ett givet bud här. Frågan är bara vilken resa han ska ha/få för att kunna plocka ner Mellby Don Juan? Fighting Bax var överlägsen vid 1.10 på de sista 800 meterna senast, mycket fin! Men de två vi har före honom i ranken nu är bättre hästar än de han mötte senast.

Skrällbudet

Viola är väl den (t)roligaste utanför vår trio?

Spetsbudet

Mellby Don Juan.

! Statistik­vinnaren

Global Security.

✓ V86-6

Loppet

Kul lopp som är svårt att räkna ut hur det blir kört.

Tipsettan

Höwings Star har utvecklats till en hårding som tål att göra jobbet själv, men här är det inte säkert att det behövs. Med bra startrygg på Love Dancer kan han få en fin resa i draget.

Motbuden

Don’t Mind Me är en speciellt sort, stor och tung men med ett bra driv. Innerspåret kan bli en fälla men det är inte ­jordens skräll om han skulle lyckas hålla ledningen. Fast egentligen är det svårbedömt. Petter Rags spurtar vasst varje gång. Paparazzi M. är värd en framgång.

Skrällbudet

Nakoda Goj. Tråkigt spår men är i ett härligt slag.

Spetsbuden

Love Dancer är nog snabbast ut men Don’t Mind Me är jokern från innerspår. Vi har inte lyckats lista ut hur det här loppet egentligen blir kört, men den som gör det sitter med trumf på hand.

! Statistik­vinnaren

Diamond of Ace.

✓ V86-7

Loppet

För tredje gången den här omgången kan vi erbjuda en stark trio.

Tipsettan

”Det var en norsk, en finsk och Walle West.” Så börjar historien, hur

den slutar får vi se. Men startsnabbe Aron Marsh är svår att frångå i tipset nu när likaledes startsnabbe Ypäjä Hereiam inte kommer att kunna utnyttja sin startsnabbhet från dåligt spår. Även om Aro Marsh inte skulle nå ledningen har han absolut chansen att gå segrande ur striden.

Motbuden

Ypäjä Hereiam har övertygat i Finland. Walle West har form och blir farlig felfri.

Skrällbudet

Casper W.F. Kan styrka bräcka snabbhet?

Spetsbuden

Det är nog bara Conrads Adam som har start­snabbheten att kunna svara ut Aron Marsh.

! Statistik­vinnaren

Titan Arrow.

✓ V86-8

Loppet

Intressant stolopp avslutar V86-omgången.

Tipsettan

La Fille höll bra från dödens senast men var suverän gången före

i ledningen. Om formen består och hon når den positionen är hon svårslagen här.

Motbuden

Bonbon Mearas var suverän vid segern näst senast och bra även senast då hon mötte hårdare motstånd än hon gör nu. Läget är inte tokigt och går det undan från början är det bra chans att Bonbon Mearas är starkast till slut. Flirting Girl är bra varje gång. Från spets eller med en fin ryggresa blandar hon i striden här också. Backorder har ett svårt läge men hennes kunnande kan man inte förringa.

Skrällbudet

Swiss Account är en flygmaskin. Formen?

Spetsbuden

Fördel La Fille på spåret men Flirting Girl kan utmana om kusken väljer att trycka av. Swiss Account?

! Statistik­vinnaren

Backorder.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

V86

Trav