Trav

”Vill prova henne mot hingstarna”

Av: 

Christoffer Wickman

– Hon brukar springa bra för alla, säger Daniel Redén inför V75 med Wild Honey – som för första gången får Björn Goop i vagnen
– Hon brukar springa bra för alla, säger Daniel Redén inför V75 med Wild Honey – som för första gången får Björn Goop i vagnen

TRAV

V75-finaler och jackpott från Solvalla på lördag.

En av snackhästarna i omgången blir Daniel Redéns stjärnsto Wild Honey.

– Jag ville prova henne mot hingstarna, säger Daniel Redén till Trav365.

Huvudstadsbanan Solvalla har dukat upp för travfest på lördag.

Förutom V75-finaler och lopp som Solvalla Grand Prix och Silverhästen så kryllar startlistorna av intressanta hästar – dessutom jackpott på V75 med 43 miljoner kronor till en ensam vinnare.

En av de intressanta hästarna i omgången är Daniel Redéns fyraåriga stjärnsto 3 Wild Honey (V75-3) som slåss om förstapriset på 400 000 kronor i Solvalla Grand Prix.

”Brukar springa fort för alla”

Wild Honey har sedan hon kom till Sverige och Daniel Redén från USA gjort åtta starter, det har slutat med sex segrar. På lördag körs hon för första gången av Björn Goop.

– Jag tycker att hon har varit jätteduktig på slutet och hon blir hela tiden bättre och bättre, sedan får vi se på lördag. Hon möter hingstar nu, och jag ville prova det.

Vad tror du om uppgiften för hennes del?

– Man vet aldrig hur långt det räcker, det är mycket som ska klaffa i sådana här typ av lopp, men hon är bra. Vi är givetvis med i loppet för att försöka vinna och hon är så pass bra, hon har ju mött bra hästar tidigare.

Tror du första Björn Goop kan ge effekt?

– Det vet jag inte, hon har sprungit bra tidigare också och om hon behöver någon effekt det vet jag inte, hon brukar springa fort för alla, säger Daniel Redén.

Se nedan för fler V75-kommentarer från Daniel Redén

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!