UPPVISNINGEN

TRAV

Odin Tabac och Jörgen Westholm hade uppvisning i SM för kallblod

1 av 3 | Foto: Jörgen Westholm bjöd på en segergest bakom Odin Tabac i SM för kallblod

Jörgen Westholm och Odin Tabac hade uppvisning i SM för kallblod.

De besegrade därmed den store favoriten Månprinsen A.M.

– Helt fantastiskt, sa Jörgen Westholm i vinnarcirkeln efter segern.

Den svenske kallblodsstjärnan Månprinsen A.M. var tillbaka på svenska V75 – på dagen exakt ett år sedan senast.

Den store favoriten på V75, spelad till hela 76 procent, var dock chanslös på segern.

Jörgen Westholm och 13-årige Odin Tabac var bara bäst och stod för en mindre uppvisning.

Segern var värd 250 000 kronor.

”Aldrig suttit bakom något liknande”

– Helt fantastiskt, jag har aldrig suttit bakom något liknande kallblod, sa en sprudlande glad tränare och kusk Jörgen Westholm i vinnarcirkeln efter segern.

Segern togs dock inte utan dramatik, Odin Tabac galopperade kort efter start, men ställde sig snabbt i trav igen och kunde tidigt överta ledningen.

– Han var så pigg i dag då han varit ifrån tävlingsbanan ett tag så han tog några galoppsteg, men klok som han är så ställde han sig i trav igen och det är jag tacksam för, sa Jörgen Westholm.

Odin Tabac kördes i ledningen hela vägen och segermarginalen skrevs till 3,5 längd, på fina tiden 1.23,3 över 2 640 meter autostart.

– Jag hade tänkt att släppa till Månprinsen A.M., men han kom aldrig så då fick jag byta taktik. I sista sväng såg jag att Månprinsen A.M. inte hade sin bästa dag så då tänkte jag att det här är vår dag, och det var det. Det är en liten saga med den här hästen, och hästens skötare Jasmine Ising har gjort ett jättejobb med honom.

”Då blev han pigg”

Den store favoriten Månprinsen A.M. kom till lördagens V75-start med en flopp i Åland, och fick från positionen utvändigt ledaren aldrig något grepp om Odin Tabac. Månprinsen A.M. fick nöja sig med tredjeplatsen.

– Jag såg att Odin Tabac galopperade och då tryckte jag till Månprinsen A.M. lite, det brukar jag inte göra och då blev han pigg och låg sedan på utvändigt ledaren. Formmässigt tycker jag han står sig bra, och vi får ta det lugnt ett tag nu och sedan får vi komma igen, kommenterade Gunnar Melander i TV12.

Odin Tabacs skötare Jasmine Ising var givetvis väldigt nöjd efter sin passhäst SM-seger.

– Det finns inga ord, han är så underbar den här hästen. Han bara älskar det här med att tävla och träna, det är helt otroligt. Tanken var att han inte skulle tävla mer efter alla sina skador, men de gav honom en ny chans hos Jörgen Westholm och det tror jag inte de ångrar i dag, sa Jasmine Ising i vinnarcirkeln efter segern.
Här kan du se loppet