Experten: Det är dags nu, Sauveur

TRAV

Han var tvåa i Olympiatravet, Harper Hanovers och Norrbottens Stora Pris

Sauveur är värd att få vinna ett storlopp nu och kan göra det i Ulf Thoresens Minneslopp.

Och sedan blev jag uppringd av Frode Hamre i går kväll som gav mig en vinnare på V75.

Det är tätt på given nu och V75 för tredje gången på de fyra senaste dagarna.

I dag drar vi till norska Jarlsberg som bjuder på ett par

fina lopp och framförallt svåra spelmässigt.

Det kan mycket väl bli hög utdelning och en tränare att hålla koll på är Frode Hamre som har intressanta hästar med.

Den bästa chansen av dem alla är Netherlee’s Dream sa Frode Hamre när han ringde upp mig i går kväll efter att jag sökt honom.

– Det är en stor och fin häst som gör första starten för mig. Hon tränar riktigt bra och är snabb ut så läget är perfekt. Det blir barfota runt om och jänkarvagn. Jag håller henne som min bästa chans i omgången och har bra feeling för henne, sa Hamre.

Det är annars ett öppet stolopp och ”en eller alla” känns det som. Jag väljer därför att spika Netherlee’s Dream  och hoppas på spets och slut över kort distans.

I omgångens clou, Ulf Thoresen Grand International, är det en trio som höjer sig över mängden. Jag pratade med Fredrik Solberg tidigare i veckan som var övertygad om att hans B.B.S.Sugarlight tar sig förbi Papagayo E. i starten.

Får B.B.S.Sugarlight ledningen blir han svårslagen – då vi vet att han alltid är extra vass från spets.

Mycket hänger på Adrian

Annars är Sauveur värd att få vinna ett större lopp. Åke Lindbloms tappre

krigare har varit kusligt bra i tre raka andraplatser i storlopp.

Ja, fyra raka andraplatser är det egentligen om man även

räknar Gulddivisionen på

Axevalla där han var tvåa efter B.B.S.Sugarlight.

Mycket hänger på vad Adrian Kolgjini gör bakom Quick Fix som lär blixtra till spets den första biten.

I det här fallet tar vi det säkra före det osäkra och streckar den trion i loppet som kan vinna. Förutom Sauveur och B.B.S.Sugarlight får även Papagayo E. sällskap på systemet. Världsmästaren kan vara på gång mot första årssegern.

En chansspik kan även Petri Puros jänkare D.D.’s Hitman vara. Jag har haft hästen på näthinnan sedan jag såg honom vrålspurta till andraplatsen i Köpenhamn i våras i sin första start på svensk mark. Har därefter vunnit och senast gjorde han ett jättebra lopp i en snabb avslutning bakom Volstead över opassande 2 640 meter. Frode Hamre anser att Royal Ice är bästa chansen av hans tre i loppet på läget, men säger också att Bruno di Quattro har vunnit sex V75-lopp i år och ska räknas.

On Hold är favorit i det inledande stayerloppet och även om han är jättebra så har han bara en seger i år och står med 60 meters tillägg. Galopperade dessutom omotiverat senast och sådant är alltid ett frågetecken.

Det blir därför gardering och varning för den norske hästen Urakas Gilbak som gillar långa lopp och som vinner i hälften av sina starter. Rapporteras även träna riktigt bra efter ett uppehåll.

Favoriten bör garderas

Frode Hamre tror även mycket på favoriten West Coast i V75-4 som ska lättas i balansen. En rysare kan Rovero D’Asolo vara. Han var förbättrad senast även om han låg på för hårt över 3100 meter. Nu är det kort distans och pass upp. Är helt bortglömd på strecken.

Digital Star är favorit i V75-5 och kommer med toppform och fyra raka segrar. Frode Hamre rapporterar allt väl men tycker att han möter klart tuffare motstånd den här gången. Är snabb ut men bör garderas.

Tre norska hästar som har imponerat vid segrarna i sina senaste starter är Tresspasser, Double Spin och I Am The Tiger. Pass upp för den sistnämnda som verkar stark och oöm.

I V75-avslutningen borde Twister Bi ha toppchans att vinna om han sköter sig. Men två galopper i rad står inte för godkänt så han får sällskap av två vassa motbud.

Michael Carlsson