Elitloppet 2020

Tv-profilen akut sjuk – hämtades av ambulans

Dramat som tv-tittarna missade: ”Kräktes ner hela rummet”

Av: 

Christoffer Wickman

Stefan Hultman.
Stefan Hultman.

TRAV

Populäre tv-experten Stefan Hultman missade Elitloppet.

I stället fick han hämtas av ambulans – mitt under direktsändning – på grund av blodsockerfall.

– Jag kräktes ner hela rummet, säger han till Trav365.

Mitt under den pågående Elitloppssändningen från Solvalla i Stockholm under söndagen försvann Stefan Hultman, 56, från rutan.

Den populäre tv-experten syntes sedan inte till något mer i maraton-sändningen och nu berättar Stefan Hultman anledningen.

Hultman drabbades av blodsockerfall och fick hämtas av ambulans.

”Skäms så in i helvete”

När Trav365 är i kontakt med Stefan Hultman under måndagsförmiddagen har han precis klivit upp. Tv-experten missade Elitloppet.

– Jag är trött som fan. Jag fick problem med blodsockret i går. Jag har diabetes och när man sitter och jobbar med en sådan där sändning så är det så jäkla kul och det händer saker hela tiden och då glömde jag av mig själv. Jag slarvade med maten och fick blodsockerproblem och blev yr, berättar Stefan Hultman och fortsätter:

– De plockade ut mig ur studion och jag började kräkas, sedan kom ambulansen och tittade till mig och sedan körde de hem mig. Jag somnade direkt och sov till sent i dag. Jag är lite seg och sådär och det känns förjävligt att jag inte kunde sköta mig själv bättre, jag hade sett fram emot den här dagen länge och nu fick jag inte se Elitloppet. Jag vet att Propulsion vann men jag har inte sett loppet och ska in på datorn nu och titta.

Stefan Hultman berättar att det mitt under pågående tv-sändning slog hårt mot honom.

– Jag var helt borta, jag var helt sänkt. Jag mådde så dåligt och tänkte att vad fan är det som händer. Som tur var höll de koll på mig i Kanal75 och de petade ut mig ur studion och sedan började jag tokkräkas i rummet bredvid studion och jag kräktes ner hela rummet och man skäms så in i helvete. Jag blev liggande där en stund till ambulansen kom. Värdena såg bra ut i övrigt men jag hade jättehögt blodtryck, men de rättade till sig efter en stund.

”Får ta lärdom av det här”

Stefan Hultman, som fick avsluta sin framgångsrika travtränarkarriär efter att han vunnit det mesta som går att vinna som travtränare i slutet på 2015 sedan han drabbats av muskel- och nervsjukdomen myastenia gravis, konstaterades diabetes vid 45-års ålder.

– Jag får försöka ta lärdom av det här och sköta mig bättre. Diabetes är en svår sjukdom, det är inte bara kosten heller utan det är också mycket hur sinnet är också. Är man spänd och stressad kan blodsockret sticka iväg. Vi har diabetes i familjen och ett av mina barn och systerbarn har det och de har fått det när de varit små och då är det lättare att lära sig, jag som gammal gubbe har haft svårt att lära mig, säger Stefan Hultman och fortsätter:

– Det var en stor anspänning i går i tv-sändningen och sedan är jag slarvig med mig själv att äta regelbundet för fan när man sitter i sändningen är det intervjuer, värmningar och annat man vill se och då kom jag av mig, det blir en lång dag och då måste jag se till att sköta mig bättre och tyvärr skötte jag mig inte den här gången.

Den populäre tv-experten räknar dock med att vara tillbaka på arbetsplatsen redan på onsdag.

– I dag är jag inte stark men blodsockret ligger bra nu och det vore konstigt om jag inte kan vara tillbaka till onsdag igen, det är i varje fall det jag siktar på, säger Stefan Hultman.

Publisert:

LÄS VIDARE

JUST NU: Ställ dina egna frågor till Elitloppsvinnaren i direktsändning

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Elitloppet 2020

Stefan Hultman

Elitloppet

Trav