Mejla

Michael Carlsson

Smällfina senast – jag måste spika på V75

Michael Carlsson synar lopp för lopp på V75 • Systemet lördagen den 29 februari

Publicerad:
Uppdaterad:
Elian Web är en av två V75-spikar.
Foto: DAVID SCHREINER, LARS JAKOBSSON/TR BILD
Elian Web är en av två V75-spikar.

Båda hästarna lekte hem varsin seger senast och såg smällfina ut.

Nu startar båda två från Pole Position och med senaste intrycken på näthinnan kan jag inte annat än spika.

Formstarka Elian Web och Strong Heartbeat vinner oavsett.


ANNONS: Vill du andelsspela med Sportbladets experter på V86 och V75? Nu finns möjligheten. Här kan du gå med i andelslaget. [Extern länk]


Bergsåker är värd för lördagens V75-omgång och enligt Ulf Ohlsson är innerspåret bakom bilen det bästa spåret på den banan. Det bådar gott för båda mina spikar.

Elian Web är en etablerad guldhäst och han tycks bara bli bättre och bättre. Den finske startkatapulten lekte hem V75-finalen senast och såg hur stark ut som helst när mållinjen passade med gott om reservkrafter kvar i tanken. Det var hästens andra raka seger på V75 och han är även obesegrad på Bergsåker efter tre starter. Han vann det här guldloppet i fjol – även det från bricka ett – och höll då enkelt ledningen.

Jorma Kontio är inte bara nordens segerrikaste kusk utan även en formidabel startkusk på att skicka iväg hästarna från början.

Jag tror att Elian Web håller upp ledningen mot startsnabb Disco Volante som lurar från spår fyra. Den sistnämnde var dock mycket blek i senaste starten då han stannade helt. Detta samtidigt som det sprudlar form om Elian Web och jag tänker inte ödsla mer tid på det här loppet.

Han löser det

När det gäller Strong Heartbeat i V75-avslutningen är det lite mer osäkert om han håller ledningen från innerspåret.

Men jag litar på att formkusken och tillika V75-Champion Jörgen Westholm löser det hela. Skulle Strong Heartbeat missa täten så är det bara att dra i högertömmen direkt och ut i slagläge.

För så fin som Strong Heartbeat såg ut i comebacken senast då han dansade undan till en imponerande V75-seger har jag svårt att se hästen torska. Jag gillar den här hästen skarpt och han är ett superlöfte som har potential för de stora årgångsloppen såsom Svenskt Travderby.

I fjol radade han upp segrarna och när han nu dessutom har fått en genomkörare i kroppen efter ett fem månader långt uppehåll så torde han knappast vara sämre med loppet i kroppen.

Jag litar på att Jörgen Westholm rider vidare på framgångsvågen och lotsar Strong Heartbeat till en ny seger. Det är verkligen hästen med stort H i loppet.

Klarar mig med sex streck

V75-inledningen är öppen och jag hoppas klara mig med mina sex streck. Elche har hittat stilen och tagit två övertygande spurtsegrar. Värst emot kan vara andraspåret i voltstart som han har galopperat ifrån tidigare. Får Takata spets kan det vara en riktig stänkare. Tog flera längder på favoriten Royal T.N. senast som tvåa och har nu ett bättre utgångsläge än denne.

Norges bästa kallblod Odd Herakles gjorde en strålande comeback senast och vann direkt efter ett långt uppehåll. Segerstaplaren är van att möta eliten och torde ha toppchans att runda samtliga trots 20 meters tillägg.

Men om fartfyllda Ängsborken kommer till från innerspåret kan det bli svettigt. Ängsborken har hiskeliga fartresurser och flög fram över upploppet senast i 1.20-tempo. Han är färsk i de här sammanhangen men det kan bli en sevärd och kul match.

Kan slå till

Markus Pihlström kan mycket väl träna vinnaren i V75-4. Favoriten Global Worthy har radat upp framgångar och har bästa läget, men se upp för Vanessa F.B. som kändes bättre än någonsin senast efter ett tufft lopp. Är van vid tuffare motstånd och kan slå till. 

Religious är klar favorit i V75-5 och han gjorde ett strålande lopp senast som tvåa. Var tapper i nederlaget efter tredjespår och dödens när han åkte dit på mållinjen. Han kan tidigt sitta i ledningen och är då hästen att slå. Men det är tre varv och jag måste ha med distansgynnade och formstarka Alorac Mathbell. Sedan väntar jag på att Radjah d’Inverne ska slå till, glöm senaste starten, och även U.R.Amazing har varit fin i två starter i sin nya regi.

De fyra mest betrodda hästarna i V75-6 möts igen. Senast det begav sig var i finalen på Solvalla där Remarkable Feet kom fram invändigt hela vägen och vann. Tapperhetsmedalj till Man At Work, som nu är favorit, efter att denne gjort allt grovjobb själv i tredjespår utan rygg sista 700 metrarna som tvåa. Och vad ska man säga om slitstarka Grainfield Aiden som inte bryr sig om täta starter och tuffa löpningsförlopp. Men kan det verkligen gå en gång till från spår tolv? Ingen blir nog förvånad längre.

Jag tycker ändå det är ett lite lurigt lopp och garderar upp rejält. Det får gärna komma en smällkaramell från någon av formstarka duon Sir Q.C. eller Importedfrmdetroit.


ANNONS: Vill du andelsspela med Sportbladets experter på V86 och V75? Nu finns möjligheten. Här kan du gå med i andelslaget. [Extern länk]


Micke Carlssons V75-system

V75-1: 9–2–8–4–3–7 (1–6)

V75-2: 15–1 (8–2)

V75-3: 1 Elian Web (4–11)

V75-4: 1–9–6–10–4–3 (11–8)

V75-5: 5–9–7–3 (6–1)

V75-6: 1–10–12–4–6–3–9–2 (8–11)

V75-7: 1 Strong Heartbeat (6–5)

Systemet är på 2 304 rader / 1 152 kronor

Av: Michael Carlsson

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN