Inget Elitlopp för fjolårsvinnaren Dijon

Franske stjärnan stannar hemma

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Fjolårets Elitloppsvinnare Dijon stannar i Frankrike

Fjolårets Elitloppsvinnare Dijon kommer inte till Solvalla i år.

Inställt direktflyg och inställda travtävlingar i Frankrike är orsaken.

– Han har inte varit med i matchen på länge för mig, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

– Vi får sikta på nästa år, säger tränaren Romain Derieux.

På grund av inställda travtävlingar i Frankrike till följd av den Coronapandemi som just nu lamslår världen kommer det inte som någon överraskning, nu står det i varje fall definitivt klart att fjolårets Elitloppsvinnare Dijon inte kommer till Sverige, Stockholm och Solvalla sista söndagen i maj.

Den franske stjärnan har inte haft några travlopp i hemlandet att kunna förbereda sig i och att det i år inte går något direktflyg från Frankrike till Sverige väger också in i beslutet, det meddelar tränaren Romain Derieux på Twitter.

”Har jag vetat länge”

Det franska travförbundet Le Trot beslutade att samtliga travtävlingar i landet skulle ställas in från den 17 mars, vilket så klart har ställt till med problem för de franska travtränarna.

Det blir komplicerat att åka dit utan ett direktflyg och vi har heller inte haft något lopp att förbereda oss i, vi får sikta på nästa år istället”, skriver Romain Derieux på Twitter angående årets Elitlopp och meddelar samtidigt att nästa start för fjolårets Elitloppsvinnare Dijon högst troligtvis blir i Caen.

För Solvallas sportchef Anders Malmrot är det ingen nyhet att Dijon avstår årets Elitlopp på Solvalla.

– Han har inte varit med i matchen på länge för mig, när vi inte kunde erbjuda flyg och han inte har något lopp i Frankrike att starta Dijon i så kan han inte komma och det har jag vetat länge. Jag har haft en dialog med Romain Derieux hela året eftersom han i form av titelförsvarare har en plats i Elitloppet om allt känts bra, men den här kombinationen gör att han inte kan komma, säger Anders Malmrot.

Romain Derieux meddelar på Twitter att Dijon inte startar i Elitloppet i år
Foto: Twitter
Romain Derieux meddelar på Twitter att Dijon inte startar i Elitloppet i år
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN