Publicerad:
Uppdaterad:

Malmrot: ”Många kommer bli besvikna”

Endast fyra Elitloppsbiljetter kvar att dela ut för Solvallas sportchef

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Endast fyra Elitloppsbiljetter kvar att dela ut för Solvallas sportchef Anders Malmrot

Fyra Elitloppsbiljetter kvar att dela ut.

Det är många hästar som slåss om de eftertraktade biljetterna.

– Många kommer bli besvikna, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Söndagen 30 maj avgörs Elitloppet på Solvalla – utan publik. Förutom evig ära, berömmelse och en plats i historieböckerna väntar tre miljoner kronor vinnaren.
Nio hästar är just nu inbjudna till Elitloppet och bara fyra Elitloppsbiljetter finns kvar att dela ut.

Trots att Coronakrisen påverkat travsporten i världen stort och att travsporten varit nedstängd i större delar av världen är det många hästar som är aktuella för Elitloppet.

”Det är önskehästen”

På onsdag avgörs topploppet Prix des Ducs de Normandie i Caen i Frankrike, med flera utländska topphästar i startlistan.

– Det är ett lopp jag kommer följa väldigt noga, det är ett viktigt lopp för några av hästarna efter tävlingsuppehållet som varit i Frankrike för att se hur hästarna känns och levererar på en bra nivå. Några av hästarna som startar i det loppet på onsdag kan bli tänkbara för Elitloppet, sedan är det detaljer kring hur det är okej med resan och vissa hästar har också avelsarbete som också ska passa in. Det är i varje fall ett fantastiskt startfält som de har fått till.

Vilka hästar kan vara aktuella, som du ser det?

– Cleangame är ju önskehästen givetvis, men jag vet inget mer än så just nu, men det är klart skulle Cleangame komma till oss vore det fantastiskt. I övrigt är det väl Earl Simon som jag tyckte var väldigt bra i Paris och i Nice, och Bahia Quesnot är alltid en sådan häst som visat att hon är med i dessa typ av lopp. Det är väl huvudspåren.

Vem ligger närmast till hands?

– Cleangame, men hans läge är ju som det alltid har varit. Bazire vet om att han är välkommen med sin fantastiska häst om han tycker upplägget passar. Sedan är det väl Earl Simon som jag haft mest dialog kring med tränaren, eftersom han var så bra innan Coronan fick fotfäste på allvar.

”Kommer göra fler besvikna”

Nio av totalt 16 platser i Elitloppet är redan fyllda, ytterligare två platser går till vinnarna i de dubbla Meadow Roads lopp på onsdag på Solvalla, och sedan delas också en Elitloppsbiljett ut till vinnaren i Gulddivisionen på Gävle lördagen den 23 maj. Det innebär att bara fyra Elitloppsbiljetter finns kvar att dela ut för Solvallas sportchef Anders Malmrot.

– Det är nog inga problem att fylla ett fält till Elitloppet, det kan jag säga. Det är väldigt många som är med på aktuella listan och jag kommer att glädja några, men jag kommer göra fler besvikna som står och väntar på en plats. Men det är som det är, det är väldigt tajt i år och tajtare än någonsin under mina år som sportchef på Solvalla hittills.

Stefan Melanders Green Manalishi, hur går dina tankar där efter galoppen i Kungapokalen på Åby i lördags?

– Det är en otroligt spännande häst, men det hade varit väldigt kul att se honom gå ett riktigt lopp i lördags nu när han hade lopp i kroppen, galoppen var därför jättetråkigt både för Kungapokalen som lopp men också för att se eventuellt deltagande i Elitloppet. Jag pratar med tränaren Stefan Melander om honom och har en dialog kring honom, men det är där vi är just nu.

Skulle du kunna bjuda in Green Manalishi utan att han startar en gång till innan Elitloppet?

– Han är med på listan över tänkbara hästar, men det är inte att kräva att han ska behöva gå ett lopp till med tanke på att han är fyra år och har Svenskt Travderby senare i år som hela tiden har varit huvudmålet. Det är en lite svår situation kring Green Manalishi, säger Anders Malmrot.

Publicerad:
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN