Daniel Redén: ”Det var ett plusintryck”

Stjärnduon vann i sina årsdebuter i Örebro

Uppdaterad 2019-04-15 | Publicerad 2019-04-12

Daniel Redéns stjärnduo Conrads Rödluva och Perfect Spirit förgyllde tävlingskvällen i Örebro.

Planenligt slutade det med seger för bägge.

– Jag är så klart jättenöjd, säger Daniel Redén.

Det var under torsdagskvällens V64-tävlingar från Örebro som stjärntränaren Daniel Redén skickade dit både Conrads Rödluva och Perfect Spirit för att göra årsdebut.

Conrads Rödluva vann i fjol både Svenskt Trav-Oaks och Breeders’ Crown, och Perfect Spirit vann Konung Gustaf V:s Pokal och SprinterMästaren.

Planenligt slutade det med seger för bägge.

”Eventuellt Drottning Silvias Pokal”

Conrads Rödluva gjorde första starten november i fjol och inledde året på bästa vis.

– Hon gjorde det jättebra, hon gick med tunga järnskor och hade lite extra tyngd, hon tävlade också med vanlig vagn och bomull i öronen så jag var jättenöjd med henne, säger Daniel Redén och fortsätter:
– Det gav väl kanske inte så mycket just det loppet, hon fick bestämma i ledningen, men det var bra ändå.

Daniel Redén gillade intrycket på sitt fyraåriga stjärnsto.

– Hon var så flegmatisk och lugn, lite halvlat sådär, och det tycker jag var väldigt positivt. Det kommer så många lopp framöver och då är det bra att hon inte lägger bort för mycket energi i onödan.

Vad väntar härnäst för henne?

– Jag har inte bestämt mig ännu, eventuellt blir det kval till Drottning Silvias Pokal, men jag har inte bestämt det än, säger Daniel Redén.

”Det var ett plusintryck”

Perfect Spirit gjorde också han sin första start sedan november i fjol, och precis som för Conrads Rödluva blev det ett bekvämt lopp, men tidig ledning och enkel seger.

– Han var jättefin faktiskt och jag är otroligt nöjd med gårdagens start, det har flutit på så bra i vinter för honom. Förra vintern hade vi lite problem med honom, men sedan har det bara flutit på och travet flöt bättre än tidigare i lopp på honom i går och det var ett plusintryck och det känns jättebra.

Nästa start för Daniel Redéns femårige stjärnämne är redan bestämt, det blir på Långfredagen på Färjestad den 19 april i Prins Carl Philips Jubileumspokal.

– Det var min plan redan innan, att han skulle få ett lopp i går i Örebro och sedan gå dit. Han behövde inte ta ut sig i går så det blir perfekt.

Framtida planen för honom?

– Han ska gå till Oslo Grand Prix, men det är ju en bit bort så vi får se vad det blir för lopp.

Är Elitloppet fortfarande uteslutet för honom?

– Ja.

Perfect Spirit vann Hambletonian i USA 2017, världens största unghästlopp med ett förstapris på 4,6 miljoner kronor. Efter en lång och utdragen process stod det i dagarna klart att Perfect Spirit vann Hambletonian. Målettan What the Hill diskades och hästens ägare överklagade, nu, nästan två år senare, är det avgjort.

– Jag läste någon Tweet om det, men det där kan inte jag svara på, mer än att jag vet att han vann Hambletonian, säger Daniel Redén.

Följ ämnen i artikeln